Antena 3 CNN Politică Ministrul Mediului Laszlo Borbely, implicat într-un dosar de trafic de influenţă

Ministrul Mediului Laszlo Borbely, implicat într-un dosar de trafic de influenţă

Ministrul Mediului Laszlo Borbely, implicat într-un dosar de trafic de influenţă
Sursa foto: Foto: Intact Images
12 Iul 2011   •   14:54

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, este implicat într-un dosar de trafic de influenţă în care este deja pus sub acuzare consilierul său, Szepssy Szabolcs. Potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Borbely ar fi benefiaciat de lucrări de amenajare a unui apartament pentru a favoriza o firmă.

Firma, care aparţine lui Ioan Ciocan, ginerele deputatului PSD, Gheorghe Ciocan, ar fi realizat lucrări de amenajare în valoare de 20.000 de euro la apartamentul cuscrei lui Borbely. Ministerul Mediului nu a confirmat până în prezent informaţiile.

Un om de afaceri a cumpărat influenţa ministrului Borbely, prin efectuarea în folosul acestuia de lucrări de amenajare a unui apartament. Intermedierea ar fi fost facută de Szepssy Szabolcs, informează Mediafax. Lucrările în valoare de 20.000 de euro au fost suportate de firma omului de afaceri Ioan Ciocan, care urma să primească prioritar plăţi pentru lucrări efectuate.

"În cursul anului 2011, învinuitul Ciocan Ioan, în calitate de reprezentant legal al firmei mai sus menţionate (n.r. - SC Lescaci Com SRL), prin intermediul învinuitului Szepessy Szabolcs, consilier personal al ministrului Mediului şi Pădurilor, a cumpărat influenţa numitului Borbely Laszlo, ministru al Mediului şi Pădurilor, prin efectuarea în folosul acestuia de lucrări de amenajare a unui apartament, lucrări în valoare de aproximativ 20.000 de euro, pe cheltuiala societăţii sale"

"Lucrările au fost realizate în scopul obţinerii, prin intermediul influenţei de care se bucură ministrul Mediului şi Pădurilor, de contracte cu Administraţia Naţională "Apele Române", instituţie aflată în coordonarea acestui minister, cât şi pentru a obţine cu prioritate plata unor lucrări contractate anterior cu aceeaşi instituţie publică şi aflate deja în execuţie", informează Direcţia Naţională Anticorupţie.

Potrivit declaraţiei de avere, citate de Mediafax, ministrul Mediului nu deţine în proprietate vreun apartament. Surse judiciare susţin că ar fi vorba de un apartament aflat în proprietatea soacrei ministrului Mediului. Aceleaşi surse afirmă că luni au avut loc percheziţii legate de acest dosar, inclusiv la Ministerul Mediului.

 







×
Subiecte în articol: ministrul Mediului trafic de influenta
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close