Antena 3 CNN Politică Ministrul Şova: O nouă suspendare a lui Băsescu este posibilă, dar nu şi un nou referendum

Ministrul Şova: O nouă suspendare a lui Băsescu este posibilă, dar nu şi un nou referendum

Ministrul Şova: O nouă suspendare a lui Băsescu este posibilă, dar nu şi un nou referendum
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    15 Aug 2012   •   11:39

Parlamentul va respecta decizia Curţii Constituţionale privind referendumul, indiferent ce ar hotărî instanţa, însă este posibilă o nouă suspendare a lui Traian Băsescu, a declarat ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, Dan Şova.

În opinia ministrului, un nou referendum nu poate fi organizat, dar singurul lucru posibil în cazul în care Traian Băsescu revine la Cotroceni şi continuă să încalce Constituţia este reluarea unei proceduri de suspendare, precizează senatorul PSD.

"Un nou referendum nici nu este posibil, întrucât Constituţia este foarte clară: referendumul se organizează în 30 de zile de la suspendare. Deci e un termen de decădere, un nou referendum nu poate fi organizat. Singurul lucru care este posibil, în cazul, Doamne fereşte şi nedorit de noi, pe care eu personal, nu mi-l pot imagina în acest moment, juridic vorbind, întoarcerea domnului Băsescu, dar dacă ea se va întâmpla şi domnia sa va înţelege în continuare să încalce Constituţia, singura posibilitate este reluarea unei proceduri de suspendare. Dar nu m-aş hazarda să discut atât de departe", a declarat ministrul Dan Şova, la RFI.

În plus, acesta a ţinut să asigure că Parlamentul va respecta decizia CCR, oricare va fi aceasta.

"Parlamentul are o singură opţiune, aceea de a respecta şi aplica decizia Curţii Constituţionale, care, indiferent de rezultatul ei, în mod evident, va nemulţumi una dintre părţi. Dar nu există altă cale de urmat, decât respectarea deciziei Curţii Constituţionale. (...) Parlamentul este obligat, suntem un stat de drept. Dacă nu respectăm deciziile Curţii înseamnă că ne plasăm în afara statului de drept, chiar dacă nu ne convine acest lucru", a spus Dan Şova.





×
Parteneri
Ciclonul care a făcut ravagii în Europa se apropie de România!
x close