Antena 3 CNN Politică Minoritățile naționale susțin restrângerea folosirii OUG și mai mult decât s-a votat la referendum

Minoritățile naționale susțin restrângerea folosirii OUG și mai mult decât s-a votat la referendum

Minoritățile naționale susțin restrângerea folosirii OUG și mai mult decât s-a votat la referendum
05 Iun 2019   •   14:52

Liderul grupului parlamentar al minorităţilor naţionale, Varujan Pambuccian, a pledat miercuri, după consultările cu preşedintele Klaus Iohannis de la Palatul Cotroceni, pentru restrângerea folosirii ordonanţelor de urgenţă mai mult decât a fost solicitat la referendum şi pentru ca acest instrument să fie folosit doar în cazuri extreme. 

"Noi am reamintit că încă din 2003 (...) am cerut eliminarea completă a ordonanţelor de urgenţă ca instrument. Acum considerăm că ele trebuie să rămână doar pentru cazurile de calamităţi, stare de război, lucruri extreme şi că în rest sunt inutile. Dacă există voinţa politică ca o lege să treacă foarte repede prin Parlament, lucrul acesta se poate întâmpla, nu este nevoie neapărat de o ordonanţă de urgenţă, adică domeniile de legiferare noi am vrea să le restrângem mai mult decât a fost solicitat în cadrul referendumului la subiecte de genul acesta. La a doua chestiune, toată lumea este de acord cu ce s-a votat şi cu întrebarea, rămâne de văzut cum arată textul efectiv şi bănuim că se va găsi o formulă juridică pentru textul constituţional. Din punctul acesta de vedere, susţinem demersul preşedintelui României", a afirmat Pambuccian după întâlnirea delegaţiei parlamentare a minorităţilor naţionale cu preşedintele Iohannis. 

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close