Antena 3 CNN Politică Mircea Geoană a fost revocat din funcţia de preşedinte al Senatului. Petru Filip, interimar la Senat

Mircea Geoană a fost revocat din funcţia de preşedinte al Senatului. Petru Filip, interimar la Senat

Mircea Geoană a fost revocat din funcţia de preşedinte al Senatului. Petru Filip, interimar la Senat
Sursa foto: Foto: Agerpres
23 Noi 2011   •   11:20

Puterea a preluat interimarul la Senat . Petru Filip este cel care va ocupa această funcţie cel puţin până luni, când va fi ales oficial noul şef al Senatului. Mircea Geoană a fost revocat din funcţia de preşedinte al Senatului cu 112 voturi "pentru", 5 abţineri şi 2 voturi "împotrivă". Mircea Geoană nu a participat la şedinţa plenului, iar votul a fost unul secret.

Update 13.45 -
Vicepreşedintele Senatului, Petru Filip, va fi interimar la Senat. Cel mai probabil, înlocuitorul permanent al lui Mircea Geoană va fi desemnat luni.

Update 13.30 - Senatorii au decis
revocarea lui Mircea Geoană cu 112 voturi "pentru". Doi senatori au votat "împotrivă" şi alţi cinci s-au abţinut.

Vezi ce a declarat Petru Filip:

 
Update 13.15 -
A început şedinţa din Plenul Senatului.

Update 13.00 -
Plenul Senatului a fost convocat la ora 13.15, pentru discutarea schimbării din funcţie a lui Mircea Geoană.

Secretarul Senatului, Alexandru Pereş, a declarat că pentru demiterea lui Geoană este nevoie de majoritatea voturilor senatorilor prezenţi, de un cvorum de 69 de parlamentari.

Update 12.15 -
Vasile Blaga a declarat că senatorii PDL vor vota pentru revocarea lui Mircea Geoană, atât în plenul Senatului, cât şi în şedinţa Biroului Permanent.

Update 12.00
- A început şedinţa Biroului Permanent al Senatului în care se discută schimbarea lui Mircea Geoană din funcţie. La şedinţă participă membrii permanenţi, dar şi liderii grupurilor parlamentare.

Singurul absent de la şedinţă este Verestoy Attila, care se află în spital în urma unui accident in care a fost implicat săptămâna trecută.



Liderii de grup din Senat au căzut la un acord privind convocarea Biroului Permanent.  Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a anunţat că suspendă şedinţa de plen de miercuri şi că va avea loc, la ora 12.00, o şedinţă extraordinară a Biroului Permanent al Senatului.

Înainte de a suspenda şedinţa de plen, Geoană a anunţat că vrea să aibă loc o discuţie cu liderii grupurilor parlamentare.

PSD a cerut votarea solicitării de convocare a Biroului Permanent în plenul Senatului. Geoană a respins solicitarea pe motiv că nu ar fi constituţională.

PSD a depus miercuri dimineaţă la Senat cererea de revocare a lui Mircea Geoană din funcţia de preşedinte al Senatului.

Mircea Geoană a fost exclus marţi seară din PSD, în urma deciziei luate de CEx, cu 50 de voturi "pentru", cinci "împotrivă" şi trei abţineri.

Mircea Geonă: Preşedintele Senatului NU poate fi revocat şi este neutru din punct de vedere politic

Victor Ponta: Mircea Geoană nu mai e preşedinte al Senatului! PSD a depus cererea de revocare

Dispută între Mircea Geoană şi liderii grupurilor parlamentare

 








×
Subiecte în articol: Mircea Geoană Senat PSD plenul Senatului
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close