Antena 3 CNN Politică Mircea Geoană acuză Guvernul că este incapabil să conducă România

Mircea Geoană acuză Guvernul că este incapabil să conducă România

Mircea Geoană acuză Guvernul că este incapabil să conducă România
06 Oct 2008   •   18:19

Preşedintele Partidului Social Democrat, Mircea Geoană, acuză Guvernul că nu este capabil să administreze ţara. Potrivit acestuia, politica economică şi financiară se află în pragul unui eşec provocat de puterea de dreapta. Geoană susţine că majorarea salariilor profesorilor cu 50% nu va afecta în niciun fel macroeconomia, aceasta fiind influenţată mai degrabă de eşecul alianţei PNL-PD. "Faptul că Guvernul nu a fost capabil să ia măsurile legate de stabilitatea macroeconomică a dat, de fapt, drumul la robinet, iar acum vede că este inundaţie. Legea privind salariile profesorilor nu are de-a face cu riscurile economice, ci politica fiscală şi bugetară a alianţei PNL-PD a fost greşită', a declarat preşedintele PSD.
Mircea Geoană a ţinut, de asemenea, să specifice că o eventuală majorare a salariilor în învăţământ nu ar atrage după sine o creştere similară în tot sectorul bugetar. Acesta acuză PNL de o deturnare a fondurilor destinate Ministerului Educaţiei, susţinând că numai 4,5% din bugetul ministerului urmau să fie folosiţi.
Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat în repetate rânduri că majorarea salariilor profesorilor este o măsură sustenabilă.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Mircea Geoană majorari salariale guvern
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close