Antena 3 CNN Politică Mircea Geoană îl acuză pe Victor Ponta de inconsecvenţă politică

Mircea Geoană îl acuză pe Victor Ponta de inconsecvenţă politică

Mircea Geoană îl acuză pe Victor Ponta de inconsecvenţă politică
16 Mar 2010   •   09:55


Atac la preşedinte, pe linie internă. Mircea Geoană îl acuză pe noul şef al PSD, Victor Ponta, de inconsecvenţă politică. Într-o postare pe blogul său, fostul preşedinte PSD critică schimbarea bruscă de poziţie a lui Ponta, care susţinea până nu demult republica parlamentară, iar acum ar opta pentru cea semiprezidenţială. Mircea Geoană mai spune că partidul trebuie să vină cu un proiect propriu de Constituţie şi nu cu soluţii scoase din pălărie.

"Văd că Victor Ponta a renunţat la ideea republicii parlamentare şi a îmbrăţişat opţiunea mult mai firească a republicii semiprezidenţiale. Salut această schimbare de optică, dar nu pot să nu remarc inconsecvenţa taxată deja de adversarii noştri. Nu ştiu care au fost argumentele pentru care PSD a anunţat săptămâna trecută că susţine republica parlamentară", scrie Mircea Geoană pe blog-ul său.

Mircea Geoană este de părere că PSD are obligaţia să propună un proiect alternativ, cu o viziune de stânga, în care să arăte foarte clar care sunt virtuţile sistemului bicameral şi de ce este mai bun decât cel unicameral.

Geoană şi Ponta cad însă de acord asupra faptul că, în plină criză, şi cu proteste sindicale ce ameninţă să paralizeze activitatea economică şi administrativă a ţării, şeful statului este preocupat mai mult de modificarea Constituţiei.

"Reforma Constituţiei a devenit un fel de haină de vreme rea pe care Traian Băsescu o îmbracă de fiecare dată când vremurile politice îi sunt potrivnice", mai notează Mircea Geoană.

Afirmaţiile lui Mircea Geoană se referă la declaraţia lui Victor Ponta potrivit căreia "Partidul Social Democrat doreşte structura Parlamentului în forma în care o Cameră a Deputaţilor aleasă prin vot uninominal, de cetăţeni în mod direct, să fie sprijnită de o Cameră superioară care să reprezinte comunităţile locale".

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Mircea Geoană Victor Ponta
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close