Antena 3 CNN Politică Mircea Geoană, pentru ultima dată în faţa Senatului în calitate de preşedinte. Vezi discursul

Mircea Geoană, pentru ultima dată în faţa Senatului în calitate de preşedinte. Vezi discursul

Mircea Geoană, pentru ultima dată în faţa Senatului în calitate de preşedinte. Vezi discursul
Sursa foto: Foto: Intact Images
de N.B.    |    28 Noi 2011   •   17:22

Fostul preşedinte al Senatului a susţinut un scurt discurs, luni, în deschiderea şedinţei de plen, înainte ca senatorii să înceapă votul pentru desemnarea unui nou preşedinte al acestei Camere.

Mircea Geoană a anunţat de la tribuna plenului că nu va participa la votul prin care urmează să fie desemnat noul şef al acestui for legislativ.

"Nu voi participa la acest vot. Sunt într-o situaţie dificilă. Nu s-a inventat un vot care să înregistreze votul negativ de două ori. Nu este un gest de supărare. Politic şi uman nu am cum să prefer pe cineva din partea majorităţii sau pe cineva din partea celor care au început un demers împotriva mea", a declarat Mircea Geoană încercând să explice gestul de a nu participa la vot.

El i-a îndemnat pe senatori să continue reformarea instituţiei, solicitându-le să menţină un ton civilizat în discuţii, chiar şi în momentele dificile din legislativ.

"Am găsit în Senat înţelepciune, profesionalism şi servirea interesului public. A fost o perioadă tensionată în Senat. Au fost situaţii conflictuale din punct de vedere politic, situaţii divergente, dar am reuşit împreună, chiar şi atunci tonul a rămas unul civilizat. Indiferent pe cine veţi alege sau ce se va întâmpla în Senat să încercăm să nu cădem în mocirla şi patima care îi discreditează pe toţi" a spus Mircea Geoană.

 

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close