Antena 3 CNN Politică Mircea Geoană propune adoptarea unui cod al vârstei a treia (VIDEO)

Mircea Geoană propune adoptarea unui cod al vârstei a treia (VIDEO)

Mircea Geoană propune adoptarea unui cod al vârstei a treia (VIDEO)
Sursa foto: Mircea Geoana
10 Oct 2009   •   15:47

Preşedintele PSD Mircea Geoană îi acuză pe politicienii care se folosesc de pensionari în campaniile electorale. Mircea Geoană care s-a referit în mod special la şeful statului, Traian Băsescu. Mircea Geoană a declarat că social-democraţii nu sunt de acord cu egalizarea vârstei de pensionare şi a propus constituirea unui consiliu al vârstnicilor. În replică, liderul PDl Emil Boc îi acuză pe PSD şi Mircea Geoană că manipulează opinia publică cu privire la vârsta de egalizare a pensiei femeilor şi a bărbaţilor.

Preşedintele PSD Mircea Geoană a propus adoptarea unui cod al vârstei a treia, care să conţină toate drepturile de care beneficiază pensionarii. În acelaşi timp, a criticat folosirea, de către şeful statului, a pensionarilor în campania electorală.

"Este extrem de periculos ceea ce face şi actualul preşedinte al României, să spună că pensionarii sunt o pofară socială şi că tinerii de fapt duc în spate o povară. (...) Acesta este mesajul lui Mircea Geoană şi al partidului nostru de aici, de la Sălaj: respect pentru pensionari, nu politică şi campanie electorală pe spatele pensionarilor, cum încearcă să facă actualul preşedinte şi actualul prim-ministru", a afirmat liderul social-democrat.

Fostul ministru al muncii Marian Sârbu a declarat că PSD va susţine ca punctul de pensie să fie calculat în funcţie de salariul mediu pe economie şi nu în funcţie de rata inflaţiei: "Pentru noi, punctul de pensie 45% din salariu mediu pe economie reprezintă un fanion, reprezintă un principiu, pe care preşedintele partidului şi aprtidul însuşi l-a votat încă din luna septembrie 2006."

Liderii social democraţi nu sunt de acord nici cu egalizarea vârstei de pensionare. "Va trebui să nu acceptăm ideea egalizării vârstei de pensie între femei şi bărbaţi. Femeia din România a avut şi are o viaţă mult mai grea decât o femeie din occidentul dezvoltat?, susţine Mircea Geoană.

În replică, preşedintele PDL Emil Boc susţine că PSD şi Mircea Geoană manipulează opinia publică cu privire la vârsta de egalizare a pensiei femeilor şi a bărbaţilor. Mircea Geoană nu menţioneapă faptul că egalizarea vârstei de pensionare a femeilor şi a bărbaţilor va avea loc doar în anul 2030. Boc mai afirmă că PSD vrea să blocheze Legea pensiilor pentru a păstra nemodificate legile privilegiate ale parlamentarilor precum şi pensiile speciale.



Antena 3

×
Subiecte în articol: Mircea Geoană
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close