Antena 3 CNN Politică Mircea Geoană: PSD rămâne în opoziţie

Mircea Geoană: PSD rămâne în opoziţie

Mircea Geoană: PSD rămâne în opoziţie
03 Dec 2007   •   07:21

Comitetul executiv al PSD s-a reunit pentru a stabili viitoarea strategie a partidului. La ieşirea de la discuţii, preşedintele PSD Mircea Geoană a declarat că social-democraţii au decis ? rămân în opoziţie. ?Vom face opoziţie atât la actualul Guvern, cât şi la preşedintele Traian Băsescu şi PD?. Adversarul PSD-ului este puterea de dreapta aflată la putere în acest moment în România, a subliniat Geoană.

În ceea ce priveşte sistemul de vot uninominal, social-democratul a anunţat că PSD va sprijini uninominalul care poate întruni o majoritate serioasă în Parlament. Cu toate că preferă proiectul susţinut de partidul din care fac parte, social-democraţii ?nu vor să se joace de-a uninominalul, aşa cum a făcut Băsescu?, a atacat Geoană. În acest sens, el a făcut un apel ?la liderii PD şi PLD să putem să reluăm o discuţie cu privire al un sistem uninominal pe care să-l putem susţine toţi?.

Surse parlamentare au declarat, săptămâna trecută că mai mulţi lideri PSD i-au contactat, pe liderii liberali pentru a le propune formarea unui Guvern PNL-PSD, ca efect al rezultatelor celor două partide la alegerile europarlamentare. Liderii PSD ar mai fi pus şi o serie de condiţii: una dintre ele fiind organizarea alegerilor parlamentare din 2008 odată cu cele locale. Aceleaşi surse au mai spus că o decizie va fi luată după o întâlnirea a liderilor celor două partide, Călin Popescu Tăriceanu şi Mircea Geoană.

Antena 3

×
Parteneri
Florin Piersic, vizitat la spital de Marcel Ciolacu şi Alexandru Rafila
x close