Antena 3 CNN Politică Mircea Geoană, REACŢIE la condamnările din dosarul "Mită la PSD"

Mircea Geoană, REACŢIE la condamnările din dosarul "Mită la PSD"

Mircea Geoană, REACŢIE la condamnările din dosarul "Mită la PSD"
Sursa foto: Foto: Agerpres
03 Apr 2015   •   18:41

Preşedintele Partidului Social Românesc (PSRO), Mircea Geoană, a spus vineri, la Constanţa, că pe omul de afaceri Ioan Niculae nu îl cunoaşte personal, ci doar de la televizor, menţionând că el nu are nicio legătură cu speţa din dosarul "Mită la PSD", în care Niculae şi fostul preşedinte al Consiliului Județean (CJ) Brăila, Bunea Stancu, au fost condamnaţi la închisoare.

"Eu vă spun, ceea ce este de natură evidentă, că nu am nicio formă de asociere cu această situaţie. Dacă ar fi fost cazul să fie vreo problemă legată de mine, procurorii care i-au incriminat pe cei doi sau trei care au fost condamnaţi ieri m-ar fi prins şi pe mine în această chestiune. Nu am fost, ca dovadă că nu sunt elemente care să mă lege pe mine de acest subiect. (...) Deci, nu este absolut nimic legat de mine sau de vreo legătură cu acest tip de finanţare a campaniei", a afirmat Geoană, citat de Agerpres.

Acesta a spus că afirmaţiile că el s-ar fi întâlnit cu Ioan Niculae nu sunt reale şi că nici nu-l cunoaşte personal pe omul de afaceri.

"Asta este o chestiune care nu are niciun fel de element de realitate sau de element de demonstrabilitate. Deci, pur şi simplu, nu este adevărat. (...) Nu, nu-l cunosc (n.r. — pe Ioan Niculae). Îl cunosc de la televizor ca patron de fotbal sau om de afaceri, dar nu-l cunosc ca persoană", a afirmat liderul PSRO, spunând totodată că pe Bunea Stancu era evident să îl cunoască, acesta fiind în 2009 liderul PSD Brăila.

Mircea Geoană a declarat că este bine că Justiţia începe să ancheteze modul în care se fac finanţările în politică. "Dacă justiţia românească începe să se uite cu atenţie la modul în care se finanţează politica şi campaniile, acesta este un lucru bun, pentru că sursa răului în România, din punct de vedere al corupţiei, este intersecţia între banul public şi business şi ceea ce trebuie să se întoarcă în urma unei finanţări ilegale către cel care a finanţat campania în mod ilegal", a spus Geoană.

Declaraţiile au fost făcute în contextul în care joi omul de afaceri Ioan Niculae a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel București la 2 ani și 6 luni închisoare cu executare, iar fostul președinte al Consiliului Județean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, a primit 3 ani închisoare cu executare, în dosarul "Mită la PSD".

Preşedintele Partidului Social Românesc (PSRO), Mircea Geoană, a efectuat vineri o vizită de lucru la Constanţa, ocazie cu care a fost lansat în dezbatere publică programul politic România Socială.

×
Subiecte în articol: Mircea Geoană
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close