Antena 3 CNN Politică Mircea Geoană recunoaşte că între PSD şi PNL a existat o înţelegere timp de doi ani

Mircea Geoană recunoaşte că între PSD şi PNL a existat o înţelegere timp de doi ani

Mircea Geoană recunoaşte că între PSD şi PNL a existat o înţelegere timp de doi ani
06 Dec 2008   •   13:32

Negocierile dintre PD-L şi PNL au fost urmărite cu mare interes şi de social-democraţi, care vor la rândul lor să intre la guvernare. Liderul social democrat este de părere că în acest moment are loc doar un joc de tatonări şi nici una din discuţiile care au loc zilele acestea nu este decisivă. El spune că duminică va fi ziua în care se vor trage concluziile şi se va ajunge la o majoritate clară. Social-democraţii au pregătit pentru duminică întâlniri pe această temă atât cu liberalii, cât şi cu liberal-democraţii.
Mesajul cu care social democraţii pleacă în aceste negocieri este asemănător cu cel al democrat-liberalilor: guvernarea se va face în jurul PSD-ului, în condiţiile în care Viorel Hrebengiuc a vorbit vineri seară despre un "gentlemen agreement", care a funcţionat între PNL şi PSD timp de doi ani.
De altfel, Mircea Geoană a recunoscut existenţa unei astfel de înţelegeri şi a declarat că nu regretă nici un aspect al acesteia. El admite că, susţinând legea votului uninominal, în forma ei actuală, a ajutat Partidul Naţional Liberal să rămână în Parlament. ?A fost o decizie conştientă de a păstra partidele mici şi mijlocii în Parlament?, a spus acesta.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Mircea Geoană
Parteneri
Prognoza meteo actualizată pentru minivacanța de 1 mai și Paște
x close