Antena 3 CNN Politică Mircea Geoană susţine o declaraţie de presă la ora 17:00. Reacţia lui Traian Băsescu, după ora 21:00

Mircea Geoană susţine o declaraţie de presă la ora 17:00. Reacţia lui Traian Băsescu, după ora 21:00

Mircea Geoană susţine o declaraţie de presă la ora 17:00. Reacţia lui Traian Băsescu, după ora 21:00
Sursa foto: Mircea Geoana Traian Basescu
07 Iun 2009   •   16:15

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, va susţine o declaraţie de presă, duminică, începând cu ora 17:00. Declaraţiile vin în contextul în care acesta şi-a anunţat, în cursul zilei, retragerea din Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT).

Liderul PSD şi-a motivat decizia prin faptul că nu admite folosirea imaginii pozitive a Armatei în scopuri electorale, făcând astfel referire la "acţiunile electorale" ale preşedintelui Traian Băsescu, care a vizitat Irakul în urmă cu câteva zile, participând la ceremonia de retragere a trupelor româneşti din Irak.

"Acţiunile electorale ale preşedintelui Traian Băsescu din ultimele zile, prin care foloseşte Armata Română în scopul politicianist de promovare a PDL pentru alergerile europarlamentare, sunt inacceptabile. Nu admit folosirea imaginii pozitive şi a încrederii populaţiei în Armata Română în scop electoral, partizan. De aceea, am hotărât ca, începând de astăzi, 7 iunie 2009, să mă retrag din funcţia de vicepreşedinte şi membru al CSAT" a declarat Mircea Geoană.

La rândul său, Traian Băsescu a anunţat că va transmite o reacţie referitoare la afirmaţiile preşedintelui Senatului în jurul orei 21:00, după ce procesul electoral se va încheia.

Mircea Geoană a ajuns în CSAT, în calitate de preşedinte al Senatului, imediat după alegerile parlamentare de anul trecut. Această cerinţă a fost un punct principal al negocierilor dintre PSD şi PDL pentru formarea Guvernului.

Mircea Geoană a fost desemnat candidatul PSD la preşedinţie la alegerile ce vor avea loc la sfârşitul anului.


Antena3.ro


×
Subiecte în articol: Mircea Geoană declaraţie CSAT
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close