Antena 3 CNN Politică Mircea Geoană: Traian Băsescu încalecă Guvernul pentru a acapara toată puterea

Mircea Geoană: Traian Băsescu încalecă Guvernul pentru a acapara toată puterea

Mircea Geoană: Traian Băsescu încalecă Guvernul pentru a acapara toată puterea
Sursa foto: Mircea Geoana
16 Mar 2009   •   08:59

Preşedintele Traian Băsescu încalecă Guvernul pentru a acapara toată puterea, este de părere preşedintele PSD, Mircea Geoană. Într-un interviu televizat, liderul social-democrat a precizat că a tras deja un semnal de alarmă în ceea ce priveşte dezechilibrul existent în relaţia dintre PSD şi PD-L.

Mircea Geoană a afirmat, într-un interviu acordat postului Prima TV, că nu este de acord cu modul în care preşedintele Traian Băsescu a anunţat intenţia României de a încheia un acord cu FMI. În opinia sa, această temă trebuia dezbătută mai întâi la nivelul conducerii coaliţiei.

"Decizia se ia în Coaliţie. Dacă se ia în altă parte suntem în afara contractului. În clipa în care un partid mare cum este PSD simte că nu este tratat în spiritul şi litera parteneriatului - care înseamnă că suntem două părţi egale, ne consultăm, luăm decizii împreună şi după aceea guvernăm împreună - în clipa în care simţim că se dezechilibrează barca, evident că întâi tragem un semnal de alarmă. L-am tras. Sper să fie bine auzit", a afirmat Geoană.

Întrebat dacă şeful statului îşi depăşeşte atribuţiile, liderul social-democrat a precizat:

"E o senzaţie că multe dintre deciziile de natură economică şi socială, care ar trebui să revină Guvernului, domnia sa şi le arogă şi cred că acest lucru trebuie să fie limitat. E o tentaţie, i-aş spune de a acapara toată puterea, cam asta este ce se vede de la distanţă. Când există o tentaţie de a încăleca Guvernul şi de a spune că deciziile nu se iau la Palatul Victoria ci la Palatul Cotroceni, acest lucru este nesănătos pentru democraţia românescă", a mai declarat Geoană.

Prşedintele Senatului a adăugat că funcţionarea actualei Coaliţii de guvernare este cel mai important lucru, iar PSD a făcut un sacrificiu important acceptând să fie prim-ministrul de la PD-L, pentru a nu împinge ţara într-o criză politică prelungită.

Antena 3

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close