Antena 3 CNN Politică Mircea Geoană va sesiza Curtea Constituţională în legătură cu nominalizarea lui Lucian Croitoru

Mircea Geoană va sesiza Curtea Constituţională în legătură cu nominalizarea lui Lucian Croitoru

Mircea Geoană va sesiza Curtea Constituţională în legătură cu nominalizarea lui Lucian Croitoru
Sursa foto: Mircea Geoana
16 Oct 2009   •   09:53

Liderii majorităţii parlamentare nou formate vor să sesizeze Curtea Constituţională, în legătură cu un posibil conflict între instituţii. Noua majoritate acuză că preşedintele Traian Băsescu l-a desemnat premier pe Lucian Croitoru, în condiţiile în care acesta este susţinut doar de democrat-liberali, minoritari în Parlament.

Mircea Geoană este hotărât să sesizeze Curtea Constituţională. El a declarat că, în momentul în care va primi la Senat, în scris, înştiinţarea conform căreia Lucian Croitoru este premierul desemnat de preşedinţie să conducă noul Guvern, are de gând să convoace Birourile Permanente, iar apoi să sesizeze, în numele Senatului, Curtea Constituţională.

El motivează această decizie prin faptul că nu există nici un act care să certifice că majoritatea parlamentară ar fi de acord să accepte propunerea minorităţii, el referindu-se la faptul că PSD, PNL, UDMR şi grupul celorlalte minorităţi reprezintă 65% din numărul de parlamentari.

Mircea Geoană declara joi că intenţionează să poarte totuşi o discuţie cu Lucian Croitoru, dar nu îi garantează nici un fel de sprijin, nici în formarea noului guvern, nici în Parlament. De aceeaşi părere sunt şi liberalii. Reprezentanţii UDMR par să fie un pic mai maleabili. Ei au făcut un apel la înţelepciune şi dialog pentru ieşirea din criză a României.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Mircea Geoană Lucian Croitoru
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close