Antena 3 CNN Politică "Mita Remeş-Mureşan". Au apărut imaginile oprite la difuzare de directorul TVR (VIDEO)

"Mita Remeş-Mureşan". Au apărut imaginile oprite la difuzare de directorul TVR (VIDEO)

"Mita Remeş-Mureşan". <font color=red>Au apărut imaginile oprite la difuzare</font> de directorul TVR <font color=red>(VIDEO)</font>
12 Oct 2007   •   21:22

Au apărut imaginile integrale ale flagrantului ?Remeş-Mureşan?. Hotnews.ro a difuzat în premieră cele două înregistrări care nu au mai fost difuzate de TVR, acestea fiind postate pe portalul dailymotion.com. În imagini se poate vedea cum au fost livrate pălinca şi cârnaţii, restul mitei intermediate de fostul ministru al Agriculturii Ioan Avram Mureşan către Decebal Traian Remeş. Alături de cei 15.000 de euro, bunurile ar reprezenta mita pe care omul de afaceri Gheorghe Ciorbă i-ar fi trimis-o ministrului Remeş, ca răsplată pentru obţinerea unui contract. În urma difuzării de televiziunea publică a unui fragment din aceste înregistrări, Decebal Traian Remeş şi-a dat demisia din funcţia de ministru al Agriculturii.

ALECU RACOVICEANU: CULCER A ADUS IMAGINILE LA HOTNEWS

Contactat telefonic de Antena 3, Alecu Racoviceanu, directorul cotidianului ?Gardianul?, a avansat ipoteza că sursa înregistrărilor care au apărut la Hotnews.ro este chiar directorul departamentului de ştiri al TVR, Rodica Culcer. "Este cunoscută relaţia dintre Culcer şi Hotnews", a acuzat Racoviceanu.

TVR a avut imaginile. Culcer îl acuză pe Sassu de cenzură
Primele înregistrări ale flagrantului au fost publicate miercuri, în cadrul jurnalului de ştiri de la televiziunea publică. Imaginile au stârnit o serie de controverse care au dus la apariţia unei note interne TVR prin care preşedintele televiziunii publice, Alexandru Sassu, interzicea difuzarea continuării materialului. Rodica Culcer, şeful departamentului de ştiri, l-a acuzat pe Sassu de cenzură, declarând că asemenea imagini nu ar fi putut fi oprite de la difuzare de nicio televiziunea care ar fi intrat în posesia lor. Ca urmare a deciziei luate de conducere, TVR nu a mai difuzat înregistrarea integrală a flagrantului, aşa cum anunţase în cursul zilei de joi.

UPDATE

Dacă iniţial Hotnews.ro a publicat noile înregistrări în cazul mitei Remeş-Mureşan sub titulatura "Exclusivitate", ulterior aceasta a fost retrasă de pe site. Reacţia celor de la Hotnews vine după ce Alecu Racoviceanu a declarat pentru Antena 3 că Rodica Culcer ar fi oferit celor de aici imaginile. Majoritatea site-urilor de ştiri au preferat să folosească în acest caz sintagma "imaginile au fost postate pe internet", deşi Hotnews a anunţat iniţial subiectul drept o "exclusivitate".

Noile imagini "postate pe internet" au apărut şi pe site-ul TVR, cei de aici preferând să pună un link către portalul dailymotion.com. Totuşi, pe site-ul TVR poate fi văzut şi un fragment de 19 minute încărcat în sistemul propriu de upload video, fiind de presupus că acest material face parte din caseta ce trebuia să fie difuzată de postul public joi seara.

MITĂ ÎNTRE MINIŞTRI:


O poveste din tara mea II
Uploaded by geositeo


AFACEREA CALTABOŞ:

o poveste din tara mea
Uploaded by geositeo


CITIŢI ŞI: SURSA ÎNREGISTRĂRII MITEI REMEŞ-MUREŞAN AR PUTEA FI FREEDOM HOUSE

CINE A DUS CASETA CU FLAGRANTUL LA TVR

SE PREGĂTEŞTE UN NOU SCANDAL DE CORUPŢIE. VIZAŢI ? EUGEN NICOLAESCU ŞI MIHAI VOICU

Antena3.ro

×
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close