Antena 3 CNN Politică Moderatorul confruntării dintre Antonescu şi Băsescu: Am cerut 50 de whisky şi-am băut jumătate

Moderatorul confruntării dintre Antonescu şi Băsescu: Am cerut 50 de whisky şi-am băut jumătate

Moderatorul confruntării dintre Antonescu şi Băsescu: Am cerut 50 de whisky şi-am băut jumătate
16 Noi 2009   •   13:58

?Tu moderezi? Şi ce să scriu, că eşti blogger? - Da, blogger şomer, aşa să scrii [...] Am cerut 50 de whisky şi-am băut jumătate?, mărturiseşte Mihnea Măruţă pe blogul său, în cadrul postului intitulat ?Alegerea bună e cea de care ţi-e teamă?. Măruţă este cel care a moderat dezbaterea de sâmbătă, de la Cluj, dintre Traian Băsescu şi Crin Antonescu, unde cei doi candidaţi la preşedinţie au răspuns la întrebări referitoare la principalele problemele cu care se confruntă România.

Dar aceasta este doar o parte a poveştii din spatele confruntării dintre cei doi. Măruţă nu avea nici cea mai mică idee că va fi moderatorul emisiunii, cu doar câteva ore înainte de începerea ei. Mai mult, spune în acelaşi post de pe blogul său că nu ştia ce să facă pentru a participa la dezbaterea dintre cei doi, deoarece nu avea nici măcar o legitimaţie de presă valabilă.

?Voiam să aflu unde urma să se desfăşoare dezbaterea dintre Antonescu şi Băsescu. Mă gândeam să particip şi apoi să scriu pe blog, sau măcar să fac fotografii la intrare, dat fiind că nu am nici o legitimaţie de presă valabilă?, scrie Măruţă.

Surpriza a venit de la Sever Voinescu care l-a rugat să fie el moderatorul în cadrul dezbaterii deoarece ?staff-urile celor doi nu s-au înţeles asupra niciunui alt nume şi că, dacă refuz, s-ar putea ca dezbaterea să nu se mai desfăşoare, pentru că există şi acest interes?.

?Şi am zis da, scrie Măruţă [...]. ?Mă uimea cum, exact cu o seară înainte, le citisem programele, deci aveam ce să-i întreb. Şi mă onora, de ce să n-o spun, că fusesem acceptat de ambii candidaţi. Nu muncisem degeaba?, a spus Mihnea Măruţă pe blogul său.


Jurnalistul a precizat şi că niciuna dintre echipele de campanie ale celor doi ?nu ştiu ce risc şi-au asumat?, deoarece i-au lăsat ?libertate completă?. ?Toate întrebările au fost ale mele. Puteam să am agendă personală, să leşin, să nu mai ştiu ce să întreb, să mă blocheze emoţia. Ne-a trecut glonţul pe la ureche tuturor. Înţelegeţi??, declară Măruţă.

El mai povesteşte că la sfârşitul dezbaterii candidaţi nu au dat mâna cu el, dar acest lucru nu a mai contat deoarece a fost o confruntare echilibrată. ?Niciunul n-a venit să-mi întindă mâna. Au plecat pur şi simplu. Nu mai conta. Pentru mine, fusese fifty-fifty?, scrie Minea Măruţă, la finalul postului de pe blogul său.

Imagini de la prima dezbatere dintre Crin Antonescu şi Traian Băsescu


Antena3.ro

×
Subiecte în articol: dezbatere
Parteneri
Poliţist mort în prima zi de Paşte, la Galaţi
x close