Antena 3 CNN Politică Moment poetic în debutul dezbaterii moţiunii de cenzură cu versuri eminesciene şi citate din Cioran

Moment poetic în debutul dezbaterii moţiunii de cenzură cu versuri eminesciene şi citate din Cioran

Moment poetic în debutul dezbaterii moţiunii de cenzură cu versuri eminesciene şi citate din Cioran
Sursa foto: Intact Images
15 Iun 2010   •   11:06

Şedinţa de plen reunit dedicată dezbaterii moţiunii de cenzură a debutat cu un moment poetic pigmentat cu versuri din Mihai Eminescu şi citate din Cioran. Deputatul PSD Marian Săniuţă a fost cel care ţinut să recite din poetul naţional.

El le-a transmis de la tribună colegilor parlamentari câteva versuri din ?Ce-ţi doresc eu ţie, dulce Românie?, de Mihai Eminescu, încheindu-şi alocuţiunea cu un citat din Cioran.

Săniuţă a invocat împlinirea a 121 de ani de la "trecerea în nefiinţă a Luceafărului poeziei româneşti" pentru a recita o strofă din poezia "Ce-ţi doresc eu ţie, dulce Românie", atrăgând atenţia asistenţei asupra semnificaţiei acestor versuri.

"Ce-ţi doresc eu ţie, dulce Românie!/Tînără mireasă, mamă cu amor!/Fiii tăi trăiască numai în frăţie/Ca a nopţii stele, ca a zilei zori,/Viaţă în vecie, glorii, bucurie,/Arme cu tărie, suflet românesc,/Vis de vitejie, fală şi mîndrie,/Dulce Românie, asta ţi-o doresc!", a recitat parlamentarul social-democrat.

El a făcut referire şi la un citat dintr-o scrisoare a lui Emil Cioran către Constantin Noica: "Fără Eminescu, neamul nostru ar fi neînsemnat şi aproape de dispreţuit" a încheiat Săniuţă, cerând colegilor parlamentari un recurs la memorie în ziua dezbaterii şi votării moţiunii de cenzură.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: dezbatere
Parteneri
Judeţul în care a fost instalat primul limitator inteligent de viteză
x close