MRU: Forţa Civică va prezenta în scurt timp propuneri pentru funcţiile de premier şi preşedinte

de M.Z.    |    14 Dec 2012   •   23:56
MRU: Forţa Civică va prezenta în scurt timp propuneri pentru funcţiile de premier şi preşedinte Foto: Mediafax

Preşedintele Forţei Civice, fostul premier Mihai-Răzvan Ungureanu, a declarat, vineri, că formaţiunea pe care o conduce va prezenta "în scurt timp" propuneri pentru candidatura la preşedinţie şi pentru funcţia de şef al Guvernului, afirmând că FC are dreptul şi obligaţia de a face acest lucru.

Întrebat în ce context va face aceste propuneri, Ungureanu a răspuns: "Noi considerăm că în momentul în care, ca partid parlamentar, putem propune proiecte legislative capabile să contureze un proiect mare de guvernare în care Forţa Civică să participe, avem dreptul şi obligaţia politică, totodată, de a veni cu o propunere pentru candidatura la funcţia supremă în stat, cea de preşedinte, şi pentru funcţia de şef al Executivului", potrivit Mediafax.

Întrebat în cât timp ar urma să fie făcute publice aceste nume, Ungureanu a spus că până la începutul anului viitor.

"Forţa Civică, pentru un partid tânăr care şi-a recompus existenţa începând din septembrie, are patru parlamentari, iar schimbarea statutului în partid parlamentar înseamnă foarte mult. Obiectivul Forţei Civice a fost astfel atins", a precizat Ungureanu.

MRU a candidat pentru un mandat de senator în colegiul din municipiul Arad, obţinând mandatul la redistribuiri.

Conducerea Forţei Civice va lua săptămâna viitoare o decizie, în Colegiul Director, prin care va stabili dacă cei patru parlamentari ai săi se afiliază grupului PDL sau rămân independenţi, a declarat, joi, secretarul general al formaţiunii, Ştefan Pirpiliu.

Parteneri
x close