Antena 3 CNN Politică Năstase: Ancheta DNA asupra lui Păcuraru - răzbunarea lui Băsescu

Năstase: Ancheta DNA asupra lui Păcuraru - răzbunarea lui Băsescu

Năstase: Ancheta DNA asupra lui Păcuraru - răzbunarea lui Băsescu
26 Sep 2007   •   18:09

Adrian Năstase este convins că acţiunea DNA de a cere Preşedinţiei constituirea comisiei de anchetă în cazul ministrului Muncii, Paul Păcuraru, are legătură cu o declaraţie a acestuia, din luna iulie, legată de fraudarea alegerilor. ?Adevăratul motiv al acţiunii declanşate de DNA, la comandă politică, împotriva lui Paul Păcuraru se află în curajul cu care acesta a făcut unele declaraţii în legătură cu frauda morală a lui Traian Băsescu înainte de turul 2 al alegerilor prezidenţiale?, susţine Năstase pe blogul personal. Paul Păcuraru spunea într-o emisiune difuzată pe 10 iulie 2007 că Adrian Năstase a pierdut alegerile nu din cauza ?fraudei invocate? de principalul său contracandidat, ci din cauza ?fraudei create de Traian Băsescu, prin teoria fraudării alegerilor care a fost lansată pe modelul de la Kiev al Revoluţiei portocalii?.

Întrebat de Adriana Săftoiu, fost consilier prezidenţial al preşedintelui Traian Băsescu, de ce de abia după doi ani, după ruperea Alianţei, iese cu o astfel de declaraţie, Păcuraru a spus că a reclamat ?frauda morală? atunci când a constatat-o şi că i s-a reproşat ?groaznic şi dramatic? acest lucru.

Totodată, fostul premier critică declaraţia de marţi a şefului statului, potrivit căreia solicitările DNA adresate Preşedinţiei nu se referă la acte penale privind o serie de miniştri, ci ?e nevoie de avizul preşedintelui pentru ca aceştia să vină în faţa procurorilor să dea declaraţii în dosare care pot fi penale?.

În replică, Năstase citează prevederi ale legii privind răspunderea ministerială, apreciind că ?nimic nu îl împiedică pe procuror să solicite părţilor din dosarul în care se efectuează actele premergătoare o declaraţie de natură a clarifica anumite aspecte rezultate din probele administrate în etapa actelor premergătoare?.

Rompres

×
Parteneri
O nouă companie aeriană lansează zboruri interne la preţuri mici
x close