Antena 3 CNN Politică Năstase cere PSD să nu mai fie "partidul-preş": "Începe o nouă călătorie prin deşert. Câţi vor rezista?"

Năstase cere PSD să nu mai fie "partidul-preş": "Începe o nouă călătorie prin deşert. Câţi vor rezista?"

Năstase cere PSD să nu mai fie "partidul-preş": "Începe o nouă călătorie prin deşert. Câţi vor rezista?"
Sursa foto: Adrian Nãstase
15 Dec 2009   •   11:10

Liderul PSD Adrian Năstase susţine, pe blog, că este nevoie de reflecţie în partid, că formaţiunea PSD trebuie să-şi asume istoria, greşelile şi succesele, să renunţe la ?încercarea de a transforma PSD-ul dintr-un partid-balama într-un partid- preş, partid de unică folosinţă? şi să permită afirmarea unei noi generaţii de membri cu o echipă de conducere capabilă să dea mesajul de solidaritate şi de înţelepciune, susţine social-democratul Adrian Năstase pe blogul său.

Într-o nouă postare, Năstase critică starea în care a ajuns propriul partid şi apreciază că este nevoie de un timp de reflecţie în PSD.
"Dacă nu vrem ca fragmentarea să continue, dacă nu vrem ca partidul să fie transformat într-un poligon de încercare pentru diferite interese meschine şi jocuri cu mize individuale, dacă vrem o reconstrucţie a PSD-ului a ca nucleu al unei stângi puternice, bazată pe ideologie şi strategie proprie, exprimând speranţele milioanelor de simpatizanţi dezamăgiţi, atunci va fi nevoie să trecem peste frustrări, orgolii, peste gustul amar al înfrângerii şi să realizăm un partid unitar şi unit, deschis unor noi generaţii de membri, cu o echipă de conducere capabilă să dea mesajul de solidaritate şi de înţelepciune", susţine Năstase.
Preşedintele Consiliului Naţional al PSD recunoaşte că un asemenea proces presupune şi victime printre proprii colegi de formaţiune politică.
"Începe pentru PSD o nouă călătorie prin deşert. Câţi vor rezistă până la capăt?", se arată în finalul postării.
Năstase mai trece în revistă succesele şi erorile comise de PSD de-a lungul timpului. ?Asumându-ne şi istoria PDSR şi a FDSN şi a FSN. Şi Revoluţia şi NATO. Şi venirea minerilor în Bucureşti şi eliminarea vizelor. Şi economia de tranziţie sub conditionalitati externe şi finalizarea negocierilor cu Uniunea Europeană. Asumându-ne noi pe noi înşine. Dând mai mult credit, în viitor, membrilor noştri de partid şi recurgând, mai rar, la importuri de jucători străini", crede fostul premier PSD.
Năstase mai vorbeşte despre "trădări" ale unor politicieni care "până de curând" erau cunoscuţi doar de soţii şi de prieteni, şi critică transformarea PSD într-un partid preş de către actuala conducere.
"Rămân în urmă discuţii, scandaluri, trădări, lecţii de dirigenţie, minciuni, poliţe în curs de a fi plătite, dezbinare, zăpada, tristeţe. Am mai trăit, în ultimii 20 de ani, momentele astea. Parcă nu atât de urâte. Sau poate amintirile au estompat penibilul şi lipsa de demnitate. Trădări ale unor "oameni politici" pe care, până de curând, nu-i cunoşteau decât soţiile şi câţiva prieteni. Transformarea clientelei în camarilă. Transformarea votului în marfă. Încercarea de a transforma PSD-ul dintr-un partid-balama (după cum a fost utilizat în ultimii ani) într-un partid- preş, partid de unică folosinţă", mai scrie Năstase.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Adrian Nastase PSD desert blog
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close