Antena 3 CNN Politică Năstase: Dacă PSD vrea, voi candida la Preşedinţie, iar Geoană va fi premier

Năstase: Dacă PSD vrea, voi candida la Preşedinţie, iar Geoană va fi premier

Năstase: Dacă PSD vrea, voi candida la Preşedinţie, iar Geoană va fi premier
26 Iun 2008   •   14:13

Preşedintele Consiliului Naţional al Partidului Social Democrat, Adrian Năstase, a declarat joi, într-un interviu acordat Rompres, că vrea să candideze la Preşedinţie, dacă şi colegii săi îl consideră potrivit pentru această funcţie. Totodată, Nastase reaminteşte de obiceiul social-democraţilor, potrivit cărora preşedintele PSD devine prim-ministru dacă partidul ajunge la putere.

"Vreau să candidez la Preşedinţie în măsura în care colegii mei din PSD consideră în continuare că sunt un candidat potrivit? , anunţă Năstase.

?Nu m-am schimbat din 2004 şi până astăzi. Sunt acelaşi om politic, am aceeaşi viziune despre dezvoltarea României, despre lucrurile de care este nevoie pentru ca tot mai mulţi români să poată trăi liniştiţi şi în siguranţă aici?, a declarat fostul premier.

?Am, evident, mai multe cicatrici decât acum patru ani, dar văzând ce s-a întâmplat în acest mandat prezidenţial convingerile mi s-au consolidat. Şi am vorbit cu foarte mulţi români din aproape toate judeţele, care m-au ajutat să-mi confirm anumite idei şi să identific şi altele?, a adăugat Adrian Năstase.

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD spune că este un politician mai experimentat decât în 2004, şi că, datorită comunicarii strânsă cu oamenii, înţelege mai bine viaţa obişnuită.

În ceea ce priveşte posibilitatea ca Mircea Geoană să devină premier, Năstase spune că nu vede de ce ar trebui să se schimbe acum regulile jocului. "Acelaşi model îl întâlnim şi la PNL. Astfel încât, dacă PSD va obţine în alegeri rezultatele pe care ni le dorim (şi pe care avem potenţialul de a le obţine), nominalizarea lui Mircea Geoană ar fi firească?.

Fostul premier îşi doreşte o guvernare social-democrată din toamnă, considerând că este ceea ce se cere pentru ?România de astăzi?.

Antena3.ro

×
Parteneri
Camerele de Gardă, pline după mesele copioase de Paşte
x close