Antena 3 CNN Politică Năstase, despre PSD: Ne autodevorăm! Avem nevoie de o conducere colectivă!

Năstase, despre PSD: Ne autodevorăm! Avem nevoie de o conducere colectivă!

Năstase, despre PSD: Ne autodevorăm! Avem nevoie de o conducere colectivă!
13 Sep 2007   •   13:58

Amânarea depunerii moţiunii de cenzură generează în continuare dispute în interiorul PSD. În acest context, fostul preşedinte al partidului, Adrian Năstase, a avansat ideea constituirii unei conduceri colective a PSD, aspect care îl vizează direct pe actualul preşedinte al social-democraţilor, Mircea Geoană. "Ne putem gândi la o conducere colectivă în PSD, care să nu fie prezidată de o singură persoană, ci de un grup de lideri reprezentativi pentru partid", a declarat Adrian Năstase într-un interviu acordat agenţiei Rompres. Potrivit lui Năstase, în această nouă formulă de conducere, Mircea Geoană s-ar putea plasa "în interiorul sau în afara echipei de conducere."

El a mai precizat că PSD a făcut în ultima vreme o serie de "jocuri politice", care s-ar putea întoarce împotriva partidului. El a dat exemplu în acest sens susţinerea guvernului PNL, precizând că "jocurile politice trebuie să aibă o minimă legătură cu oamenii pe care îi reprezinţi." Ori, potrivit lui Năstase, în acest moment în PSD există o ruptură între centru şi filiale. "La centru s-a construit un discurs complet diferit, legat de Băsescu, de PD, de suspendare, de chestiuni teoretice. Astfel, s-a pierdut contactul cu populaţia, cu oamenii care ne votau şi credeau în noi." Mai mult, fostul premier a ţinut să precizeze că, "în ultimii ani, PSD a adoptat recuzita lui Traian Băsescu: excluderi, răzbunări, răfuieli. Ne autodevorăm!"
Cât priveşte drumurile sale la DNA, Adrian Năstase a spus doar că "dosarele pe numele meu sunt făcute ca să atragă privirile tuturor într-o direcţie, măcar pentru câteva zile.

În replică la declaraţiile lui Adrian Năstase, preşedintele Senatului, Nicolae Văcăroiu, a susţinut că, în primul rând, conducerea partidului trebuie să fie competentă. "Colective ştiţi că am avut, au fost CAP-urile", a declarat Văcăroiu.

În schimb, senatorul PSD Ion Iliescu susţine că Adrian Năstase a sugerat, prin declaraţiile sale, "nevoia de a se folosi mai bine potenţialul uman din partid." "Actuala conducere a PSD este o conducere colectivă. Dar nu despre asta a fost vorba în declaraţiile lui Adrian Năstase. Ceea ce sugerează el este atragerea la activitatea, la conducerea partidului a diverselor persoane, personalităţi care sunt în partid, care au diverse misiuni în Parlament sau în altă parte şi care să constituie un fel de Senat al seniorilor partidului.

Citiţi interviul complet pe blogul lui Adrian Năstase

Antena3.ro

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close