Antena 3 CNN Politică Năstase, Vadim şi Antonescu în topul parlamentarilor chiulangii

Năstase, Vadim şi Antonescu în topul parlamentarilor chiulangii

Năstase, Vadim şi Antonescu în topul parlamentarilor chiulangii
14 Sep 2007   •   21:23

Institutul pentru Politici Publice a dat publicităţii un raport care evidenţiază activitatea scăzută a parlamentarilor români în sesiunea februarie ? iunie 2007. În topul senatorilor şi deputaţilor care au absentat cel mai mult de la votul din Parlament se află Victor Rebengiuc (PSD), Adrian Năstase (PSD), George Copos (PC), Adrian Păunescu (PSD), Corneliu Vadim Tudor (PRM) şi Crin Antonescu (PNL).

În raport sunt menţionaţi şi parlamentarii cu prezenţă ridicată la vot. Printre ei se numără Gheorghe Funar (PRM), Gheorghe Gabor (PNL), Gheorghe David (PD). De asemenea a fost evaluată activitatea parlamentarilor în raport cu numărul de proiecte iniţiate. Pe primele locuri în acest clasament se află membrii PRM, iar lista este încheiată de Octav Cozmâncă, PSD, cu doar un proiect de lege iniţiat şi de Ovidiu Muşetescu, deputat PSD, care nu a semnat nici un proiect de lege.

Nici la capitolul intrebări şi interpelări parlamentarii nu au fost prea activi, în raport figurând o listă de 57 de deputaţi din toate partidele care nu au adresat de la începutul mandatului nicio întrebare sau interpelare membrilor Guvernului.

Violeta Alexandru, directorul Institutului pentru Politici Publice a explicat că prin publicarea unui astfel de raport se doreşte să se facă presiune asupra partidelor, astfel încât acestea să justifice de ce oameni care au avut prezenţă şi activitate foarte scăzută sunt puşi în continuare pe listele parlamentare. Violeta Alexandru justifică prezenţa scăzută a unor parlamentari la vot prin activitatea lor profesională extraparlamentară, dar şi prin ? aglomeraţia care există la bufetul Parlamentului?

Antena3.ro

×
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close