Antena 3 CNN Politică Negocieri eşuate în USL pentru Guvern. Declaraţiile premierului Victor Ponta

Negocieri eşuate în USL pentru Guvern. Declaraţiile premierului Victor Ponta

Negocieri eşuate în USL pentru Guvern. Declaraţiile premierului Victor Ponta
Sursa foto: Foto: gov.ro
11 Feb 2014   •   17:46

Premierul Victor Ponta a declarat că a propus în şedinţa USL o variantă în care Klaus Iohannis era ministru de Interne şi vicepremier, urmând ca Guvernul să aibă patru vicepremieri - PSD, PC, PNL, UNPR - dar nu s-a ajuns la un consens.
   
"Am propus eu ca luni să mergem în Parlament într-o formulă care Iohannis era ministru de Interne şi vicepremier", a spus Ponta, citat de Mediafax.
   
Primul ministru a menţionat că, potrivit propunerii sale, Guvernul urma să aibă patru vicepremieri - PNL, PSD, PC şi UNPR.

Primul ministru a mai precizat că, în afară de instituirea celor patru vicepremieri, formula de Guvern pe care a propus-o implică şi transformarea celor patru miniştri delegaţi în miniştri plini.

"A existat o altă discuţie - de asemenea bazată pe lucruri care nu au funcţionat în Guvern, ele nu au fost totdeauna publice, dar eu le simt în fiecare zi practic - şi anume ca patru miniştri delegaţi să devin miniştri plini: e vorba despre ministrul Bugetului, ministrul Energiei, ministrul Apelor şi Pădurilor şi ministrul IMM-urilor", a spus Ponta.

El a arătat că, în acest moment, cei patru miniştri delegaţi au propriile departamente şi că  nu ar reprezenta niciun fel de om angajat în plus, ci plus şi simplu reprezintă de debirocratizare a relaţiilor din cadrul Guvernului.

Ponta a precizat că PSD nu a dorit să facă alte schimbări de miniştri cu PNL. "Nu am vrut să luăm niciun portofoliu sau vreun ministru de la PNL, nu s-a pus această problemă. Nu am vrut să dăm un alt portofoliu cuiva. Deci nu se schimbă în niciun fel în propunerea noastră şi în propunerea mea, ca prim-ministru, raportul între membrii Guvernului reprezentând partide diverse. Nu am cerut aşa ceva, nu a existat o asemenea discuţie", a spus Ponta.

El a arătat că această formulă de structură a Guvernului, pe care a propus-o şi care implică atât cele patru funcţii de vicepremier cât şi cele patru posturi de miniştri delegaţi care devin miniştri plini, nu a întrunit consensul în cadrul discuţiilor din USL, PNL nefiind de acord.

×
Subiecte în articol: Victor Ponta USL Klaus Iohannis
Parteneri
Peste 200 de turiști, prinși cu droguri pe litoral
x close