Antena 3 CNN Politică Nicolae Ciucă, convorbire cu Dorin Recean, premierul Republicii Moldova şi Igor Grosu, preşedintele Parlamentului de la Chişinău, pe tema aderării la UE

Nicolae Ciucă, convorbire cu Dorin Recean, premierul Republicii Moldova şi Igor Grosu, preşedintele Parlamentului de la Chişinău, pe tema aderării la UE

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, a avut o convorbire telefonică, joi seară, cu premierul Republicii Moldova, Dorin Recean, și cu președintele Parlamentului de la Chișinău, Igor Grosu.

Nicolae Ciucă, convorbire cu Dorin Recean, premierul Republicii Moldova şi Igor Grosu, preşedintele Parlamentului de la Chişinău, pe tema aderării la UE
Sursa foto: Facebook/ Nicolae Ionel Ciuca
de Mia Lungu    |    15 Dec 2023   •   10:28

Potrivit surselor Antena 3 CNN, Nicolae Ciucă i-a asigurat pe cei doi lideri că România va fi în continuare principalul avocat al Republicii Moldova pentru aderarea la Uniunea Europeană.

De asemenea, Nicolae Ciucă le-a transmis lui Dorin Recean și Igor Grosu că așteaptă să îi revadă curând pentru a discuta pași concreți în această nouă calitate pe care Republica Moldova o are în raport cu Uniunea Europeană.

Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a anunţat joi seara că liderii UE au decis să deschidă negocierile de aderare cu Ucraina şi Republica Moldova, ceea ce înseamnă că Ungaria a renunţat la dreptul său de veto.

Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă, a transmis, joi seară, felicitări pentru Republica Moldova şi Ucraina pentru ”pasul major” pe care l-au făcut în vederea aderării la Uniunea Europeană.

"Salut decizia istorică a Consiliului European de a deschide negocierile de aderare a Republicii Moldova și Ucrainei la UE. Cele două țări au făcut un nou pas către destinul lor european, pe care sperăm cu toții să îl vedem împlinit cât mai curând.

Felicit Republica Moldova și Ucraina pentru acest pas major! România a fost și va rămâne un partener al celor două state și un susținător vocal al unității și solidarității europene.", a fost mesajul lui Nicolae Ciucă.

×
Subiecte în articol: PNL Nicolae Ciucă Republica Moldova
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close