Antena 3 CNN Politică Mesajul lui Nicolae Ciucă la împlinirea a 100 de ani de la începerea construcției Mausoleului de la Mărășești: "Cine este patriot cu fapta și cine este patriot cu vorba"

Mesajul lui Nicolae Ciucă la împlinirea a 100 de ani de la începerea construcției Mausoleului de la Mărășești: "Cine este patriot cu fapta și cine este patriot cu vorba"

"Putem distinge dintre cine este patriot cu fapta și cine este patriot cu vorba", este mesajul transmis de Nicolae Ciucă. Liderul PNL a ținut un discurs cu ocazia aniversării a 100 de ani de la începerea construcției Mausoleului eroilor de la Mărășești.

de Redacția Antena 3 CNN    |    06 Aug 2023   •   19:10

"Mausoleu de la Mărășești care a dăinuit 100 de ani și va dăinui sute de ani de acum înainte stă mărturie că jertfa pentru țară dă viață eternă eroilor neamului. 

De fiecare dată când vrem să înțelegem patriotismul adevărat și să separarăm adevărații patrioți de cei falși trebuie să ne gândim la sacrificiul eroilor care dau viață acestui monument istoric. 

La 6 august 1923 se așeza fundația celui mai important edificiu memorial dedicat ostașilor români căzuți în Primul Război Mondial. În 1917, la bătălia de la Mărășești, dar și în celelalte două puncte fierbinți de la Mărăști și Oituz, românii s-au unit pentru a ține piept unui inamic mai puternic și nu au fugit din calea răspunderii față de țară. Aici a fost ultima redută în fața dispariției țării, națiunea a învins și a supraviețuit.

Citește și: Nicolae Ciucă a primit Ordinul eparhial "Crucea Bucovinei" la Voroneț

Din păcate, un secol mai târziu trăim într-o lume instabilă, în care războiul de cucerire a revenit și se întâmplă chiar lângă granițele noastre. Ca stat membru al UE și NATO, România este de partea bună a istoriei.

Vom respinge orice tentativă internă sau externă de a ne deturna de pe calea hotărâtă de noi ori de a îndepărta România de partenerii și aliații ei. Nu vom părăsi niciodată traiectoria euro-atlantică, pentru că apartenența noastră la civilizația occidentală este destinul nostru istoric", a declarat Nicola Ciucă. 

 

×
Subiecte în articol: Nicolae Ciucă mausoleu Mărăşeşti
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close