Antena 3 CNN Politică Nicolae Ciucă, de Ziua Drapelului Național: "Toți avem datoria de suflet să respectăm simbolurile statului"

Nicolae Ciucă, de Ziua Drapelului Național: "Toți avem datoria de suflet să respectăm simbolurile statului"

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Naționale a Drapelului.

Nicolae Ciucă, de Ziua Drapelului Național: "Toți avem datoria de suflet să respectăm simbolurile statului"
Sursa foto: gov.ro
de Alexandra Dima    |    26 Iun 2023   •   16:45

În ziua de luni, 26 iunie, românii de pretutindeni sărbătoresc 175 de ani de când Tricolorul a devenit, prin decizia din 1948 a Guvernului revoluționar, Drapel Național.

Președintele Senatului României, Nicolae Ciucă, a transmis un mesaj special de Ziua Drapelului Național. Potrivit liderului liberal, această zi este una specială pentru noi toți.

De asemenea, acesta a amintit că astăzi sărbătorim 175 de ani de când Tricolorul a devenit, prin decizia din 1948 a Guvernului revoluționar, Drapel Național al românilor.

"Cuvintele domnitorului Alexandru Ioan Cuza rămân valabile și astăzi"

Președintele Senatului a amintit și de cuvintele domnitorului Alexandru Ioan Cuza, punctând că acestea rămân valabile și astăzi.

„Distinse oficialități, dragi români,
26 Iunie, Ziua Drapelului Național, este o zi specială pentru noi toți. Sărbătorim astăzi 175 de ani de când Tricolorul a devenit, prin decizia din 1948 a Guvernului revoluționar, Drapel Național al românilor.

Stindardul libertății, denumit astfel de revoluționarii pașoptiști a devenit unul dintre simbolurile naționale care i-a însoțit pe români în toate momentele importante ale istoriei noastre.

Cuvintele domnitorului Alexandru Ioan Cuza rămân valabile și astăzi: Steagul e România! Acest pământ binecuvântat al Patriei stropit cu sângele străbunilor noștri și îmbelșugat cu sudoarea muncitorului. El este familia, ogorul fiecăruia, casa în care s-au născut părinții, unde se vor naște copiii noștri. Steagul este totodată trecutul, prezentul și viitorul țării, întreaga istorie a României”, a transmis Nicolae Ciucă.

"Avem datoria de suflet să respectăm simbolurile statului"

Nicolae Ciucă a subliniat și că avem datoria de suflet să respectăm simbolurile statului și să nu comitem niciun act prin care s-ar putea aduce ofensă acestora.

„Dragi români, noi toți avem datoria de suflet să respectăm simbolurile statului și să nu comitem niciun act prin care s-ar putea aduce ofensă acestora. Prin acest comportament ne arătăm respectul pentru statul și poporul român, pentru istoria noastră națională și pentru toți cei care s-au jertfit, de-a lungul timpului, pentru țară.

Păstrăm astfel neatinse unul dintre cele patru simboluri naționale. Drapelul, Ziua Națională, Imnul Național, Stema țării și Sigiliul statului. Avem nobila misiune de a transmite noilor generații respectul pentru țară și pentru aceste simboluri și să ducem, cu demnitate, numele României și Tricolorul oriunde ne-am afla.

La mulți ani, România! La mulți ani Drapelului național! Vă mulțumesc!”, a conchis Nicolae Ciucă.

Mesajul lui Nicolae Ciucă vine în contextul în care cu doar câteva zile în urmă a fost adoptată legea care prevede că pe steagul ţării nu pot fi adăugate alte inscripţii şi simboluri în afara celor aprobate prin lege sau prin regulamentele militare. Iniţiativa legislativă a aparţinut chiar preşedintelui Senatului. 

×
Subiecte în articol: Ziua drapelului
Parteneri
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"
x close