Antena 3 CNN Politică Nicolăescu: Ambasadorul SUA vorbeşte strict partizan. Americanii nu au nevoie să fie intoxicaţi de oameni ca el

Nicolăescu: Ambasadorul SUA vorbeşte strict partizan. Americanii nu au nevoie să fie intoxicaţi de oameni ca el

Nicolăescu: Ambasadorul SUA vorbeşte strict partizan. Americanii nu au nevoie să fie intoxicaţi de oameni ca el
Sursa foto: Foto: Intact Images
31 Oct 2012   •   16:32

Americanii văd singuri ce se întâmplă în România şi "n-au nevoie să fie dirijaţi, intoxicaţi, otrăviţi de oameni ca Mark Gitenstein", a declarat, miercuri, viceliderul deputaţilor PNL Eugen Nicolăescu, referindu-se la discursul "strict partizan" al ambasadorului SUA în România.
   
"În primul rând, fac o glumă amară, mi-aţi stricat dimineaţa aducându-mi aminte că mai există domnul Gitenstein în România, pentru că până acum, din punctul meu de vedere, nu ne-a făcut decât rău sau modul în care ne-a tratat a arătat că ne desconsideră ca popor şi ca naţiune şi ca ţară şi că vine dumnealui, un mare învăţat, un mare specialist în democraţie să ne spună unde greşim şi ce să facem!", a spus Nicolăescu la RFI , citat de Agerpres.
   
El l-a acuzat pe ambasadorul american de partizanat.
   
"Mi se pare total deplasat să te comporţi aşa într-o ţară în care eşti ambasador! Ca atare, ce spune domnul Gitenstein pe mine nu mă interesează, pentru că dumnealui vorbeşte strict partizan. Cel puţin aşa cred eu", a afirmat viceliderul deputaţilor PNL.
   
Nicolăescu a mai susţinut că Mark Gitenstein "intoxică" opinia publică.
   
"Eu cred că oamenii de afaceri din Statele Unite ale Americii, instituţiile internaţionale care au sediul în America, oamenii obişnuiţi, care circulă între cele două ţări văd ei singuri despre ce este vorba şi n-au nevoie să fie dirijaţi, să fie intoxicaţi, otrăviţi chiar, de oameni ca Gitenstein", a conchis liberalul.
   
Ambasadorul SUA la Bucureşti, Mark Gitenstein, s-a declarat marţi îngrijorat de comportamentul politicienilor români în contextul alegerilor, susţinând că un prim test privind o coabitare civilizată şi stabilă va fi numirea noului procuror general şi a noului procuror-şef al DNA.
   


×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close