Antena 3 CNN Politică Nicolăescu, despre cazul vilei Dante: Băsescu suferă de "delir faraonic imobiliar"

Nicolăescu, despre cazul vilei Dante: Băsescu suferă de "delir faraonic imobiliar"

Nicolăescu, despre cazul vilei Dante: Băsescu suferă de "delir faraonic imobiliar"
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    25 Iul 2012   •   19:42

Deputatul PNL Eugen Nicolăescu a apreciat, miercuri, referindu-se la Vila Dante, că Traian Băsescu suferă de "delir faraonic imobiliar", el acuzând că "peste un milion de euro din bani publici au fost investiţi pentru ca această vilă să fie ocupată de Traian Băsescu după terminarea mandatului".

"În 2010-2011, când salariile erau tăiate, Vila Dante, a RA-APPS, la solicitarea lui Traian Băsescu, a fost pregătită cu investiţii - piscină, salon oficial, sală de conferinţă. Peste un milion de euro din bani publici au fost investiţi aici pentru ca această vilă să fie ocupată de Traian Băsescu după terminarea mandatului de preşedinte", a spus Nicolăescu, potrivit Mediafax.

Nicolăescu a mai spus că, deşi Vila Dante aparţine Guvernului, acest imobil a avut regim închis, în condiţiile în care nici premierul nu a avut acces până în momentul în care preşedintele interimar, Crin Antonescu, i-a cerut şefului SPP să "desferece" porţile încuiate.

Premierul Victor Ponta a luat mai mulţi jurnalişti acreditaţi la Palatul Victoria şi a mers cu ei la Vila Dante a RA-APPS, unde le-a spus că are date că acest imobil a fost pregătit, cu reparaţii din bani publici de peste un milion euro, ca viitoare locuinţă a lui Traian Băsescu la finele mandatului

Ulterior, Bogdan Oprea, purtătorul de cuvânt al lui Traian Băsescu, a arătat într-un comunicat de presă că informaţiile "vehiculate şi girate personal" de prim-ministrul Victor Ponta cu privire la renovarea Vilei Dante "reprezintă o diversiune" şi că Traian Băsescu nu a solicitat niciodată efectuarea vreunei astfel de lucrări.

Preşedintele suspendat Traian Băsescu a declarat, miercuri, că dacă "premierul mincinos Victor Ponta" prezintă dovada că a solicitat renovarea Vilei Dante pentru sine, el le va solicita cetăţenilor să îl destituie duminică la referendum.


×
Subiecte în articol: Eugen Nicolaescu vila dante referendum
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close