Antena 3 CNN Politică Nicolicea: PSD a iniţiat legea votului uninominal

Nicolicea: PSD a iniţiat legea votului uninominal

Nicolicea: PSD a iniţiat legea votului uninominal
29 Aug 2007   •   13:19

Deputatul PSD Eugen Nicolicea a declarat, miercuri, că preşedintele Traian Băsescu trebuie să recunoască public că PSD este autorul proiectului privind introducerea votului uninominal în două tururi de scrutin, ca la alegerea primarilor, pentru care şi-a anunţat susţinerea şeful statului. Deputatul PSD a arătat că el este coautor al proiectului şi consideră că, prin faptul că susţine acest proiect, şeful statului vrea să atragă simpatia populaţiei. Acesta susţine că Traian Băsescu vrea să deturneze paternitatea proiectului, astfel încât partidul democrat să pară susţinătorul votului uninominal. Nicolicea a mai spus că PSD consideră că proiectul său este cel mai bun, pentru că introduce ?votul uninomial pur?, iar proiectul ProDemocraţia este o ?bazaconie?.

Eugen Nicolicea a atras atenţia şi în alte rânduri că PD a votat împotriva acestei modalităţi de vot, obligând PSD să accepte varianta de vot mixtă la Camera Deputaţilor.

Tot Nicolicea a recomandat preşedintelui Traian Băsescu să facă un referendum cu privire la votul uninominal. Organizarea acestui referendum împreună cu alegerile europarlamentare de la toamnă este în viziunea lui Nicolicea menită a susţine PD-ul.

Antena3.ro

×
Parteneri
ANM anunţă un nou ciclon care ameninţă România
x close