Antena 3 CNN Politică Nicuşor Dan a cedat: Dacian Cioloș a fost invitat formal să se înscrie în USR

Nicuşor Dan a cedat: Dacian Cioloș a fost invitat formal să se înscrie în USR

Nicuşor Dan a cedat: Dacian Cioloș a fost invitat formal să se înscrie în USR
Sursa foto: Foto: Nicusor Dan/Facebook
21 Mar 2017   •   13:56

Uniunea Salvaţi România i-a adresat o invitaţie formală fostului premier Dacian Cioloş de a intra în USR, a declarat la RFI preşedintele formaţiunii, Nicuşor Dan. Totodată, Nicușor Dan a precizat că fostul premier poate candida la orice funcție, atâta timp cât se alătură USR până la Congresul din luna mai.

“Important este că o majoritate îl doreşte în USR (pe Dacian Cioloş-n.r.) şi pentru că lucrul acesta se întâmplă, o invitaţie formală i-a fost adresată, pentru un dialog în ce condiţii ar dori să vină”, a spus Nicușor Dan.

Liderul USR precizează că există argumente pro şi contra venirii fostului premier în partid: “Argumentele pro sunt faptul că ar aduce un plus de profesionalism USR-ului, că ar aduce un plus de notorietate şi ar face un transfer de credibilitate şi ar aduce un plus de leadership USR-ului. Astea sunt pe scurt argumentele pro şi ele sunt majoritare în USR”.

“Argumentele minoritare sunt că prin diferenţa mare de notorietate, USR-ul s-ar transforma în partidul lui Cioloş. Prin asta, pe de o parte, s-ar limita imaginea de partid antisistem, diferenţa de imagine faţă de distanţa faţă de PNL, atâta timp cât Dacian Cioloş a negociat cu PNL, a fost pe afişele PNL-ului, multă lume îl percepe apropiat de PNL în urma acestui fapt. Un alt argument este că există două categorii de public: una care este mai principială şi nu vrea să vorbească de alianţe, de transfer de parlamentari şi o altă categorie de public care spune orice e permis ca să batem PSD-ul. Şi cumva, din declaraţiile publice pe care domnul Cioloş le-a făcut a reieşit că viziunea sa este pentru unificarea tuturor forţelor de dreapta, pentru a bate PSD-ul în 2019 şi 2020”, spune Nicuşor Dan.

 

×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close