Antena 3 CNN Politică Nicușor Dan le interzice primarilor de sector să emită avize de construcții. Prefectul Capitalei: "Acestea sunt lucruri nefirești"

Nicușor Dan le interzice primarilor de sector să emită avize de construcții. Prefectul Capitalei: "Acestea sunt lucruri nefirești"

În noul Bucureşti, nimeni nu mai are voie să construiască. Deşi au toate actele şi avizele necesare, constructorii se trezesc de la o zi la alta cu procese în instanţă care le blochează activitatea.

Nicușor Dan le interzice primarilor de sector să emită avize de construcții. Prefectul Capitalei: "Acestea sunt lucruri nefirești"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    17 Noi 2022   •   09:39

"Este vorba de 38 de autorizaţii de construire emise în baza unor certificate de urbanism legal emise la rândul lor. Toate aceste 38 de autorizaţii au fost exceptate însuşi de primarul general atunci când a suspendat în consiliul general puzurile.", spune Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu.

Deşi Radu Mihaiu a cerut punct de vedere de la toate instituţiile implicate pentru ca avizele să respecte legea, Nicuşor Dan susţine că documentele respective trebuie suspendate şi va acţiona în instanţă.

"Toate autorităţile cu rol de reglementare şi control, respectiv ISC, prefectura Bucureşti, Ministerul Dezvoltării, Ministerul Justiţiei, toate sunt de părere că autorizaţiile trebuie să fie emise.", a mai precizat primarul Sectorului 2.

Prefectul Capitalei trage un semnal de alarmă şi spune că demersurile lui Nicuşor Dan sunt inacceptabile.

"Problemele administrative au început să se rezolve în justiţie. Acestea sunt lucruri nefireşti. Asta poate să dureze ani de zile şi nu cred că este în interesul bucureştenilor să blocăm activitatea pe o perioadă aşa de lungă.", spune prefectul Toni Gleblă.

În luna iunie a acestui an, prefectul Capitalei i-a înştiinţat pe primarii de sector că pot elibera avize de construcţie. Încă de atunci, primarul capitalei şi-a ameninţat colegii cu plângeri penale.

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close