Antena 3 CNN Politică Nicușor Dan nu poate candida din partea USR-PLUS. Reacția fondatorului USR

Nicușor Dan nu poate candida din partea USR-PLUS. Reacția fondatorului USR

Nicușor Dan nu poate candida la alegerile locale din partea Alianței USR-PLUS, decât dacă se înscrie într-unul dintre partide.

Nicușor Dan nu poate candida din partea USR-PLUS. Reacția fondatorului USR
Sursa foto: Foto: Facebook/Nicusor Dan
18 Dec 2019   •   11:43

Nicușor Dan nu poate candida la primăria Capitalei din partea Alianței USR PLUS decât dacă se înscrie într-unul dintre cele două partide se arată într-o adresa oficială transmisă de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) drept răspuns la o solicitare formulată de PLUS, document obținut de G4Media.ro.

”Referitor la solicitarea dumneavoastră, în ceea ce privește candidatul la funcția de primar susținut de alianța politică, acesta nu poate candida independent, fiind obligatoriu să facă parte dintr-un partid politic membru al alianței”, se arată în adresa semnată de președintele AEP.

”Din punct de vedere logistic există două chestiuni. Există precampania, în care orice partid politic, orice alianță poate să facă orice fel de acțiune politică pe banii ei pe care nu îi decontează nimeni, deci poate să susțină orice, nu este limitată, poate inclusiv să susțină candidatura unui independent. Și există perioada de campanie electorală în care, e adevărat, banii pe care un partid sau o alianță îi cheltuie și pe care poate să-i ramburseze de la AEP trebuie să fie pentru candidații ei, dar pe perioada campaniei există o sumă limitată pe care un candidat la Primărie poate să o cheltuie și pe care, fără îndoială, dacă Alianța mă va susține, pot să o aduc eu. Nici mediatic, nici logistic, din nicio perspectivă Alianța nu este împiedicată în niciun fel să susțină candidatura”, a declarat Nicușor Dan pentru b1.ro.

×
Subiecte în articol: Nicușor Dan
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close