Antena 3 CNN Politică Nicușor Dan: Sunt țări europene în care e o normalitate să ai 19 grade în casă

Nicușor Dan: Sunt țări europene în care e o normalitate să ai 19 grade în casă

„O doamnă din Calea Victoriei 155, de exemplu, spune că ea, din 12 ianuarie, are doar 19 grade în casă”, i-a spus moderatorul unei emisiuni lui Nicușor Dan. „Să știți că sunt țări europene în care asta e o normalitate, să ai 19 grade”, a fost răspunsul primarului.

Nicușor Dan: Sunt țări europene în care e o normalitate să ai 19 grade în casă
Sursa foto: Facebook/ Nicusor Dan
de Georgiana Adam    |    18 Ian 2021   •   23:40

Întrebat la Digi24 dacă instituția pe care o conduce a intenționat ca oamenii să aibă doar 19 grade Celsius în casă, acesta a spus că nu.

„Lumea s-a obișnuit undeva la 22 de grade.Am vrut să evităm riscul...Am fi avut două alternative: să dăm la foarte mulți 22 de grade cu riscul ca unii să aibă 10 grad,e sau să dăm unei părți din București 19 grade”.

„15-20% dintre blocuri” în Capitală au parte de mai puțină căldură pentru a evita riscul unor avarii majore", a completat Nicușor Dan.

Nicușor Dan, anunț în criza căldurii: Se poate produce mai mult, dar ne este frică să nu crape rețeaua!

Primarul General al Capitalei a declarat luni, într-o conferință de presă la Primăria Capitalei, că se poate produce căldură la parametri normali, dar există riscul să crape rețeaua.

”În acest moment există clar două avarii minore pe rețeaua secundară care vor fi remediate până în cursul după-amiezii, însă există multe blocuri din Capitală care au furnizarea sub parametri”, a spus primarul Capitalei.

”A fost o decizie care s-a luat. Existau două alternative. Fie se merge pe funcționarea sub parametri, fie se forța rețeaua cu riscul ca ea să crape. Decizia a fost să meargă pe prima variantă. Se poate produce mai mult, dar ne este frică acum când este frig afară să nu crape rețeaua și atunci să fie nevoie să lăsăm o zi și jumătate-două multe blocuri fără căldură”, a mai declarat Nicușor Dan.

×
Subiecte în articol: Nicușor Dan
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close