Antena 3 CNN Politică O decizie în privinţa lui Victor Paul Dobre va fi luată până în data de 10 septembrie

O decizie în privinţa lui Victor Paul Dobre va fi luată până în data de 10 septembrie

O decizie în privinţa lui Victor Paul Dobre va fi luată până în data de 10 septembrie
Sursa foto: Foto: Mediafax
14 Aug 2012   •   16:07

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a anunţat, marţi, după şedinţa Biroului Permanent, că s-a stabilit ca raportul Comisiei juridice în cazul Victor Paul Dobre să fie finalizat până în data de 10 septembrie, juriştii Camerei urmând să se reunească în şedinţă la 27 august, informează Mediafax.

Şedinţa Camerei Deputaţilor a durat câteva zeci de minute.
   
Valeriu Zgonea a declarat că decizia Biroului Permanent, luată prin consens, a fost ca membrii Comisiei juridice să lucreze în ultima săptămână din luna august, raportul urmând a fi finalizat şi depus la Biroul Permanent la 10 septembrie.
   
Preşedintele Camerei a mai spus că, potrivit Regulamentului forului legislativ, comunicarea dintre Comisia juridică şi Parchetul General, pe acest subiect, se va face numai prin preşedintele Camerei Deputaţilor.
   
Zgonea a menţionat că, prin acest termen, s-au îndeplinit toate prevederile legale, în alte cazuri, precum cel al Monicăi Iacob Ridzi, raportul Comisiei juridice fiind finalizat după opt luni.
   
Astfel, potrivit lui Zgonea, acest termen în cazul Victor Paul Dobre este unul rezonabil, ţinând cont că Parlamentul se află între două sesiuni ordinare, iar transmiterea cererii Parchetului către Comisia juridică s-a făcut la patru zile de la primirea acestei sesizări.
   
Preşedintele Camerei Deputaţilor a mai spus că PDL a fost de acord cu termenul de 10 septembrie, iniţial fiind propusă data de 7 septembrie, care ar fi fost la sfârşitul săptămânii, astfel încât s-a decis ziua de luni pentru convocarea Biroului Permanent.
   
După finalizarea raportului de către Comisia juridică, se va reuni comitetul liderilor, care va stabili data includerii acestuia pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaţilor.

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor s-a reunit, marţi, pentru a discuta scrisoarea primită din partea procurorul general al Parchetului de pe lângă ÎCCJ.
   
Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a cerut Camerei Deputaţilor avizul pentru începerea urmăririi penale a fostului ministru al Administraţiei Victor Paul Dobre care alături de secretarul de stat Ioan Căbulea au înaintat Curţii Constituţionale o adresă prin care precizau că MAI nu-şi poate asuma numărul de alegători.




×
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close