Antena 3 CNN Politică O nouă blondă în Guvernul Boc: Ioana Pop, secretar de stat la ministerul lui Ponta

O nouă blondă în Guvernul Boc: Ioana Pop, secretar de stat la ministerul lui Ponta

O nouă blondă în Guvernul Boc: Ioana Pop, secretar de stat la ministerul lui Ponta
Sursa foto: Ioana Pop
27 Ian 2009   •   20:47

Premierul Emil Boc a decis marţi desemnarea ca secretar de stat a Ioanei Pop, vicepreşedinte al Tineretului Social Democrat(TSD) şi una din frumuseţile blonde din partidul lui Mircea Geoană. O altă blondă, Silvia Mihalcea, consilieră personală a lui Viorel Hrebenciuc şi secretar executiv al tineretului social-democrat, este dată în cărţi pentru Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor. În Guvern există deja o blondă celebră, pedelista Elena Udrea, ministru al Turismului.
Tineretul Social Democrat are de ce să fie mulţumit. Scorul funcţiilor primite la nivel guvernamental este încurajator: două funcţii de secretar de stat, un al treilea post de acest gen în cărţi, plus alte funcţii de conducerea în cadrul unor agenţii guvernamentale. Cea mai recentă numire a unui membru TSD a fost făcută marţi de către premierul Emil Boc. Maramureşeanca Ioana Pop este vicepreşedinte TSD şi mai nou, secretar de stat la Ministerul pentru Relaţia cu Parlamentul coordonat de Victor Ponta.
Ea se alătură astfel unui alt coleg, Răzvan Bobeanu, secretar general al tineretului social-democrat, fost deputat, numit deja în funcţia de secretar de stat în Ministerul Tineretului şi Sportului.
Invazia tineretului PSD la guvernare nu se opreşte aici. Liderul tinerilor social democraţi băcăuani, Cosmin Necula, este Consilier de Stat la Cabinetul viceprim-ministrului Dan Nica. Funcţia este asimilată celei de secretar de Stat, băcăuanul fiind unul dintre cei patru consilieri de stat care au ca atribuţii coordonarea activităţilor Guvernului.
Potrivit unor surse din PSD, în cărţi pentru ocuparea unui loc de secretar de stat la MAE se menţine şi Natalia Intotero, propusă de TSD Hunedoara, chiar dacă fostul consilier prezidenţial, Eugen Tomac a preluat atribuţiile pentru relaţiile cu românii de pretutindeni, post care ar fi trebuit iniţial să revină PSD. TSD mai speră şi la primirea unei a patra funcţii de secretar de stat la nivelul Ministerului Mediului.
Alţi tineri social-democraţi sunt pe cale să primească locuri călduţe la nivelul aganţiilor guvernamentale. După ce Bogdan Georgescu, liderul TSD Bucureşti şi pupilul lui Marian Vanghelie, a fost desemnat pentru vicepreşedinţia AVAS, o altă blondă social democrată, Silvia Mihalcea, consilieră personală a lui Viorel Hrebenciuc şi secretar executiv al tineretului social-democrat, este considerată favorită pentru şefia Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor.
Un alt membru TSD, piteşteanul Cristian Meleşteu, are mari şanse să ajungă vicepreşedinte la Agenţia Naţională pentru Tineret. Tot o funcţie de conducere, de data asta la OLAF, vrea şi Daniel Dragnea.
Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Udrea TSD secretari de stat
Parteneri
Pensie de nici 800 de lei, după 36 de ani de muncă. Cum este posibil
x close