x close

Oamenii lui Băsescu se încaieră între ei. Baconschi: Intelectualii din PMP, marginalizaţi la congres

de M.Z.    |    10 Iun 2014   •   14:34
Oamenii lui Băsescu se încaieră între ei. Baconschi: Intelectualii din PMP, marginalizaţi la congres Foto: Agerpres

Instalarea Elenei Udrea în fruntea PMP îi încaieră pe oamenii lui Traian Băsescu. Teodor Baconschi, membru al Partidului Mişcarea Populară, se plânge că la Congresul PMP, urmaşa lui Traian Băsescu, Elena Udrea, i-a "evacuat şi marginalizat " pe intelectualii din partid, aşa cum s-a întâmplat în trecut şi la PDL.

Întrebat dacă îşi va da demisia din PMP, Baconschi a declarat că nu s-a gândit încă ce va face şi, că, momentan va lua o pauză.

 
"Totul a fost cât se poate de clar, pentru că, practic, cu excepţia unei poziţii sau a două din organigrama de conducere a PMP, a fost omul şi locul, adică echipa era prefigurată prin faptul că fiecare candidat agreat de doamna Elena Udrea a candidat singur, n-a avut contracandidaţi, deci n-au fost emoţii din punctul ăsta de vedere. (...) Am trăit un sentiment de deja vu, pentru că exact aşa cum la PDL intelectualii au fost, ca să zic aşa, puşi în vitrină şi apoi evacuaţi, s-a întâmplat un fenomen similar şi în evoluţia PMP", a declarat fostul ministru de Externe, Teodor Baconschi, potrivit rfi.ro.

Citiţi şi Marian Preda a demisionat de la şefia Fundaţiei Mişcarea Populară: Nu este posibilă o schimbare din interior a clasei politice.

Demisia lui Marian Preda vine la două zile după ce Elena Udrea a câstigat şefia PMP.


Baconschi, răpus de farmecul lui Udrea

Nu demult, Teodor Baconschi era unul dintre cei mai înfocaţi admiratori ai Elenei Udrea şi chiar i-a ridicat osanale în public. Iată ce spunea acelaşi Baconschi despre aceeaşi Elena Udrea
 
"Eu, Elena, sunt foarte bucuros să lucrez cu tine. Trebuie să faci eforturi monumentale să nu cazi sub farmecul tău, în calitate de coleg. Eşti inteligentă, eşti frumoasă, eşti tenace, ai anduranţă la mediul general dezgustător al politicii româneşti şi nu te deranjează vecinătatea oamenilor de valoare, ceea ce înseamnă că vei putea face cu oricine echipe de valoare şi PDL are probabil nevoie de acest lucru", spunea, în 2012, acelaşi Teodor Baconschi care acum o acuză pe Udrea că marginealizaează intelectualii din PMP. 


 

Parteneri
Parteneri
sati