Antena 3 CNN Politică Olguța Vasilescu, explicații referitoare la legea salarizării. „Tot ce am promis în campanie vom face”

Olguța Vasilescu, explicații referitoare la legea salarizării. „Tot ce am promis în campanie vom face”

Olguța Vasilescu, explicații referitoare la legea salarizării. „Tot ce am promis în campanie vom face”
29 Oct 2017   •   20:04

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a vorbit în emisiunea „Subiectiv”, de la Antena 3, despre legea pensiilor și legea salarizării.

Întrebată de ce s-a amânat legea pensiilor, Olguța Vasilescu a spus că „Noi trebuia să avem această lege la 1 octombrie finalizată de Ministerul Muncii, lucru care s-a întâmplat, dar mai erau și alte lucruri care trebuiau finalizate de Ministerul de Finanțe”, spune Vasilescu.

„Câți dintre salariații din sănătate au citit această lege? Ca să știe 78% dintre ei că le scad salariile? I-am văzut, a fost o campanie descentrată a celor de la Federația Solidaritatea Sanitară, în care le-au prezentat oameniilor tot felul de fluturași că vor avea sporuri de 1%. Dacă citiți această lege o să vedeți că este o minciună sfruntată, nu se pune problema de așa ceva”, a spus ministrul.

„Am avut foarte multe discuții cu reprezentanții sindicatelor. Legea salarizării crește foarte mult salariile medicilor. Crește gradual, în funcție de vechimnea pe care o au, în funcție de sporuri. În același timp, am constatat niște ieșiri din decor. Nu am văzut niciun medic care să apere legea salarizării, în condițiile în care vorbim despre salarii de 3.000 de euro. În schimb, am văzut foarte mult personal auxiliar din sănătate care nu au fost de acord”, a mai precizat ministrul Muncii.

Lia Olguța Vasilescu a explicat care sunt măsurile importante pentru cetățeni:

- Salariul minim pe economie crește de la 1450 lei la 1550 lei. 

- Punctul de pensie crește de la 1000 la 1100 lei.

- Scăderea impozitului pe venit de la 16% la 10%.

- Creșterea cu 60% a deducerilor personale pentru românii cu salarii mici.

„Pornind de la 1900 de lei salariul minim care va fi de anul viitor, se scad 35%, care sunt contribuțiile și ajunge la 1235 de lei ventul. De aici încep să se adauge deducerile. Deducerile pentru fiecare copil înseamnă 160 de lei. Deducerile se aplică până la 3600 de lei”, explică ministrul Muncii.

- Reducerea contribuțiilor sociale și trecerea acestora în dreptul salariaților.

×

Philip Morris susține inovația

Care sunt cele 9 priorități strategice ale României în 2023 | Soluții pentru o economie profitabilă

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close