Antena 3 CNN Politică Olteanu: Legea lustraţiei reprezintă eliberarea unui balast moral

Olteanu: Legea lustraţiei reprezintă eliberarea unui balast moral

Olteanu: Legea lustraţiei reprezintă eliberarea unui balast moral
22 Sep 2007   •   13:31

Principalul câştig pe care l-am avea ca societate de pe urma unei legi a lustraţiei ar fi regăsirea adevărului prin dezvăluirea persoanelor care, de 17 ani, îşi ascund activitatea dinainte de 1989, precum şi eliberarea unui balast moral odată cu integrarea în Uniunea Europeană, a declarat, sâmbătă, la Oradea, preşedintele Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu. Acesta a afirmat că, din păcate, ''sunt din ce în ce mai puţini cei care pot face obiectul acestei legi, pentru că timpul şi-a produs efectul''.

Dar, pe de altă parte, faptul că legea lustraţiei a fost respinsă în 1990, în 1996 şi în 2000 arată că încă mai sunt destui cei care ar putea face obiectul acestei legi. Însoţit de deputaţii PNL Cornel Popa şi Valeriu Boeriu şi secretarul de stat în Ministerul Mediului Lucia Varga, Bogdan Olteanu a susţinut o conferinţă de presă, la Oradea, după ce vineri a participat, la Timişoara, la o ultimă dezbatere pe tema Legii lustraţiei. Potrivit preşedintelui Camerei Deputaţilor, într-o săptămână sau două se vor depune ultimele amendamente în Parlament, rezultate în urma consultărilor cu Societatea Timişoara, cu alte organizaţii nonguvernamentale, cu reprezentanţii tuturor partidelor politice care şi-au spus punctul oficial de vedere.

Din numărătoarea voturilor rezultă, potrivit lui Bogdan Olteanu, că în Camera Deputaţilor vor fi voturi pentru adoptarea Legii lustraţiei ?dacă fiecare grup parlamentar se ţine de cuvânt?. ?Promisiunea lor a fost înregistrată, fiind informaţii publice, şi va putea fi comparată cu realitatea votului?, a conchis Bogdan Olteanu.

Rompres

×
Parteneri
Tânăr dezbrăcat de jandarmi, pentru a fi verificat de droguri, în Mamaia
x close