Antena 3 CNN Politică Omagierea Papei Ioan Paul al II-lea, prilej pentru Geoană de a boicota discursul lui Băsescu

Omagierea Papei Ioan Paul al II-lea, prilej pentru Geoană de a boicota discursul lui Băsescu

Omagierea Papei Ioan Paul al II-lea, prilej pentru Geoană de a boicota discursul lui Băsescu
Sursa foto: Mircea Geoana, Traian Basescu
08 Mai 2009   •   12:34

Politicienii români nu pot lăsa propriile divergenţe la o parte nici cu ocazia celebrării unor personalităţi, cum a fost vineri cazul omagierii la Patriarhie a Papei Ioan Paul al II-lea. Liderul PSD, Mircea Geoană a părăsit sala, în momentul în care preşedintele Traian Băsescu se pregătea să ia cuvântul.

La evenimentul desfăşurat, vineri, la Patriarhie, au participat şi preşedintele Senatului, Mircea Geoană, vicepreşedinţii Camerei Deputaţilor Ioan Oltean şi Adrian Năstase, ministrul Culturii Theodor Paleologu şi fostul premier Petre Roman. Deşi Mircea Geoană a ascultat atent discursurile de deschidere, el a părăsit sala chiar înainte de discursul preşedintelui Băsescu.

Preşedintele Traian Băsescu i-a transmis Papei Benedict al XVI-lea, la împlinirea a zece ani de la vizita predecesorului său în România, gratitudinea României faţă de Sfântul Scaun pentru sprijinul acordat atunci, ca şi acum, românilor în Europa.

Şeful statului a declarat că România aduce omagiu Papei Ioan Paul al II-lea, ca unui mare prieten care i-a înţeles suferinţele şi i-a dat speranţă. Băsescu a spus că vizita Papei Ioan Paul al II-lea la Bucureşti, care a avut loc pe 7,8 şi 9 mai 1999, a reprezentat, printre altele, şi semnul unei confirmări a vocaţiei europene a României.

"România aduce omagiu Papei Ioan Paul al II-lea ca la un mare prieten care i-a înţeles suferinţele şi i-a dat speranţă", a spus Traian Băsescu.

Băsescu a evocat susţinerea pe care fostul Suveran Pontif a acordat-o românilor în drumul lor european. "Azi, când România se pregăteşte să sărbătorească în această capitală Ziua Europei, România aduce omagiul său memoriei Papei Ioan Paul al II-lea, ca unui mare prieten, care i-a înţeles suferinţele trecute şi i-a dat speranţă. Venit din Răsăritul Europei şi având experienţa persecuţiilor totalitare, Papa Ioan Paul al II-lea a ştiut să se adreseze unui popor care, sub comunism, a sperat spre libertate", a afirmat preşedintele.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Mircea Geoană
Parteneri
Răsturnare de situaţie în ultimul sondaj CURS pentru PMB
x close