Antena 3 CNN Politică Omul Elenei Udrea, TUNURI imobiliare în centrul Capitalei. Harta proprietăţilor obţinute fraudulos de Gheorghe Stelian

Omul Elenei Udrea, TUNURI imobiliare în centrul Capitalei. Harta proprietăţilor obţinute fraudulos de Gheorghe Stelian

Omul Elenei Udrea, TUNURI imobiliare în centrul Capitalei. Harta proprietăţilor obţinute fraudulos de Gheorghe Stelian
Sursa foto: Foto: Intact Images
05 Apr 2015   •   22:41

Gheorghe Stelian, omul-cheie în afacerile imobiliare ale cuplului Udrea-Cocoş,  pare să fi pus mâna pe cele mai bune zone din Capitală. Tot el este beneficiarul despăgubirilor de zeci de milioane de euro acordate ilegal are au băgat-o în arest pe şefa DIICOT. 

 
Controversatul om de afaceri este acuzat acum că a obţinut, pe nimic, bucăţi uriaşe din zonele de top precum Floreasca sau Moşilor. 
 
În fiecare şantier de pe terenurile obţinute în sectorul 2 de Gheorghe Stelian, acesta este răspunsul standard. Gheorghe Stelian şi-a construit averea pe cumpărarea de drepturi litigioase, la preţuri de nimic. 
 
În Floreasca, parcele de mii de metri pătraţi se regăsesc pe străzi cu nume sonore. Stelu are terenuri şi pe bulevardul Barbu Văcărescu şi în Vatra Luminoasă, în zona Circului şi, mai departe, spre centrul Bucureştiului, pe Moşilor şi bulevardul Basarabia. 
 
Toate terenurile au fost obţinute din câteva mari tunuri imobiliare. Primul dintre ele - afacerea Tonolla. Moştenitorii familiei de industriaşi Tonolla aveau de recuperat peste patru hectare în sectorul 2 şi alte proprietăţi în Chiajna şi Sinaia. În mâinile lor însă, actele nu valorau nimic.
 
Aşa că i-au vândut drepturile lui Gheorghe Stelian, la un preţ infim: 250.000 de euro. 
 
Autorităţile s-au mişcat foarte rapid. Gheorghe Stelian a primit, la schimb, peste 5 hectare în cele mai bune zone ale Bucureştiului.
 
Alte terenuri au fost obţinute printr-o altă afacere controversată - aşa-numita afacere Nicolau, de la numele cetăţeanului german Georg Nicolau. Gheorghe Stelian şi Niculina Tatarici, parteneră de afaceri, au cumpărat drepturile pentru un teren în comuna ilfoveană Dobroieşti cu 800.000 de euro. 
 
Şi Gheorghe Stelian nu s-a oprit aici. În exclusivitatea la Antena 3 şi Observator veţi vedea în zilele următoare care a fost tunul imobiliar care i-a înfundat pe Stelu şi reţeaua Dorin Cocoş-Alina Bica. 

×

Philip Morris susține inovația

Ceasul care sună după ajutor dacă ai avut accident. Este potrivit pentru sporturi extreme

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close