Antena 3 CNN Politică Orban: Alianţa la guvernare rezistă până la alegeri

Orban: Alianţa la guvernare rezistă până la alegeri

Orban: Alianţa la guvernare rezistă până la alegeri
Sursa foto: ludovic orban
03 Apr 2009   •   03:38

Prim-vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban, nu crede în valabilitatea actualei guvernări. El susţine că aceasta are termen de garanţie până data alegerilor prezindeţiale, alianţa dintre PDL şi PSD fiind ţinută în viaţă de interesele lui Traian Băsescu şi al lui Mircea Geoană, care numai prin poziţionarea partidului său la guvernare îşi mai păstrează preşedinţia formaţiunii social-democrate.

"În această alianţă este o convergenţă de interese. Interesul lui Băsescu a fost să aducă PSD la guvernare pentru a-l încăleca şi a-i diminua acţiunile de opoziţie îndreptate împotriva sa, în candidatura pentru prezidenţiale. Pe de altă parte, Geoană, dacă PSD pleacă de la putere, într-o lună îşi pierde preşedinţia partidului, după starea de spirit. Singurul lucru care îl mai ţine în fruntea partidului este că PSD se află la guvernare şi fracţiunea administrativă care se bucură de fructele guvernării continuă să-l sprijine pe Geoană", a afirmat Orban, citat de Mediafax.

"Urmare a acestor interese a celor doi lideri, Băsescu şi Geoană, cred că această alianţă nu se va rupe până la prezidenţiale decât dacă într-o dimineaţă probabil în stare de sevraj va avea un imbold căruia nu-i va putea rezista şi va spune dau PSD afară. Oricum, singura realizare a lui Traian Băsescu în mandatul de preşedinte a fost acela de a readuce PSD la guvernare", a conchis Orban.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Mircea Geoană lider PNL Ludovic Orban
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close