Antena 3 CNN Politică Ludovic Orban, despre candidatura lui Florin Cîțu la șefia PNL: ”Trebuie să se convingă pe sine ca să-i convingă și pe alții”

Ludovic Orban, despre candidatura lui Florin Cîțu la șefia PNL: ”Trebuie să se convingă pe sine ca să-i convingă și pe alții”

Ludovic Orban a declarat astăzi despre Florin Cîțu, cel care își dorește acum să îl înlocuiască în funcția de șef al Partidului Național Liberal, că ”trebuie mai întâi să se convingă pe sine ca să-i poată să-i convingă și pe alții” de faptul că merită această poziție.

Ludovic Orban, despre candidatura lui Florin Cîțu la șefia PNL: ”Trebuie să se convingă pe sine ca să-i convingă și pe alții”
Sursa foto: Hepta
de Adelina Miron    |    25 Iun 2021   •   17:54

"'Voi fi președintele PNL', trebuie să-și repete de 20 de ori. Că să îi convingi pe alții, trebuie să fii tu convins și probabil el acum e în faza în care trebuie să se convingă pe sine că să poată să-i convingă și pe alții", a spus Orban, întrebat dacă premierul Forin Cîțu este sigur pe victoria în alegerile din PNL.

Acesta spune că a fost surprins de candidatura lui Florin Cîțu.

"Nu, n-am încercat (să-l convingă să renunțe n-r). Noi am avut o discuție la instalarea Guvernului. A fost surpriză pentru mine că și-a anunțat candidatura, chiar a fost o surpriză, dar n-am încercat să-l conving să-și retragă, pentru că în politică trebuie să fii serios. Daca anunți că iți depui candidatura, trebui să fii consecvent. Dacă acum își anunță candidatura și mâine își retrage candidatura, poate fi privit ca neserios în acest demers. Demersul de a candida la cea mai înalta funcție din PNL e un demers foarte profund, foarte serios, foarte responsabil, cu care nu poți să te joci. Din cauza asta nu i-am cerut să se retragă", a răspuns Orban atunci când a fost întrebat daca a încercat să-l convingă pe premierul Citu să renunțe la candidatura.

Ludovic Orban a menționat că pentru candidatura la șefia PNL se bazează pe experiență acumulata în ultimii 30 de ani.

"În primul rand, cunosc partidul. (...) Nu în ultimul rand, este vorba și de capacitatea de a pune în practică un program și de a atinge obiective", a punctat Orban, în cadrul unei vizite electorale în județul Gorj.

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban Florin Cîțu PNL
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close