Antena 3 CNN Politică Orban: Dacă alocațiile nu cresc de la 1 martie, Guvernul e singurul vinovat

Orban: Dacă alocațiile nu cresc de la 1 martie, Guvernul e singurul vinovat

Orban: Dacă alocațiile nu cresc de la 1 martie, Guvernul e singurul vinovat
Sursa foto: Foto: Agerpres
22 Feb 2019   •   14:58

Dacă Guvernul nu va creşte alocaţiile pentru copii de la 1 martie, va fi singurul vinovat, afirmă preşedintele PNL, Ludovic Orban. 

"Alocaţiile pentru copii vor creşte de la 1 martie. Dacă Guvernul nu va creşte alocaţiile de la 1 martie, va fi singurul vinovat. Nimeni nu a obligat Guvernul să lege majorarea alocaţiilor pentru copii cu intrarea în vigoare a Legii bugetului de stat. Nu există nicio scuză pentru actuala guvernare să nu majoreze alocaţiile de la 1 martie. De altfel, după cum bine ştiţi, se află în dezbaterea Camerei Deputaţilor şi urmează să intre la vot final proiectul de lege iniţiat de PNL privind creşterea alocaţiilor pentru copii. Nu există nicio scuză pentru actuala guvernare să nu majoreze alocaţiile pentru copii de la 1 martie", a declarat Ludovic Orban, vineri, într-o conferinţă de presă, întrebat ce se va întâmpla cu mărirea alocaţiilor atâta timp cât Legea bugetului de stat pe 2019 a fost contestată la Curtea Constituţională de preşedintele Klaus Iohannis

Liderul liberalilor a susţinut că Executivul poate da o ordonanţă de urgenţă prin care să elimine legătura dintre intrarea în vigoare a Legii bugetului de stat şi majorarea alocaţiilor pentru copii. 

"Bani să crească indemnizaţiile pentru parlamentari, fără să fie în vigoare noua Lege a bugetului de stat, au avut. Ca atare, nu pot să motiveze că nu majorează alocaţiile pentru copii pentru că nu au în vigoare Legea bugetului de stat. Resursele financiare există. Cu siguranţă atacul la Curtea Constituţională iniţiat de preşedintele României nu afectează articolul referitor la majorarea alocaţiilor. Aşa cum au dat OUG, pot să mai dea o ordonanţă, în care să spună că de la 1 martie se majorează alocaţiile pentru copii. Dacă nu mai vor să dea OUG de modificare a OUG, atunci să susţină proiectul de lege iniţiat de PNL să fie adoptat în cursul săptămânii viitoare, pentru a intra în vigoare, astfel ca de la 1 martie să se majoreze alocaţiile de copii", a arătat Ludovic Orban. 

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close