Antena 3 CNN Politică Orban: Doar cinci-şase şefi de filiale şi-au exprimat o poziţie în favoarea guvernării cu PDL

Orban: Doar cinci-şase şefi de filiale şi-au exprimat o poziţie în favoarea guvernării cu PDL

Orban: Doar cinci-şase şefi de filiale şi-au exprimat o poziţie în favoarea guvernării cu PDL
Sursa foto: ludovic orban
10 Dec 2009   •   08:00

Prim-vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că un număr de cinci-şase preşedinţi de filiale şi-au exprimat o poziţie în favoarea intrării la guvernare a formaţiunii liberale alături de PDL, opţiunea majoritară fiind împotriva unui "compromis" cu Traian Băsescu.
"Opţiunea zdrobitor majoritară este aceea de a nu face niciun compromis cu Traian Băsescu. Dintre toţi preşedinţii de filială care şi-au exprimat punctele de vedere, maxim 5-6 au exprimat o poziţie în favoarea guvernării. Sigur că au mai fost şi alte puncte de vedere", a declarat Orban.

Întrebat dacă cei 5-6 lideri de filiale şi-au exprimat opţiunea pentru intrarea la guvernare cu PDL, Orban a replicat: "Da, în mod evident, că nu vorbim de alte formaţiuni politice".

La întrebarea dacă liberalii, în discuţiile cu partidele politice, vor cere postul de premier, Ludovic Orban a menţionat că nu s-a discutat despre această chestiune.

"În mod evident, nu am discutat. Practic, a fost o trecere în revistă a poziţiilor filialelor PNL. Această trecere în revistă, în cea mai mare parte, s-a bazat pe o consultare a organizaţiilor judeţene, fie la nivel de birou judeţean, fie la nivel de delegaţie permanentă judeţeană", a explicat Orban.

Întrebat dacă fostul preşedinte al PNL Călin Popescu Tăriceanu şi-a reafirmat propunerea pentru intrarea la guvernare, liderul PNL a replicat că nu este purtătorul de cuvânt al lui Tăriceanu.

El a explicat, referitor la convocarea, luni, a Delegaţiei Permanente a PNL, că aceasta se impune "pentru a implica în dezbaterea PNL parlamentarii partidului, preşedinţii, vicepreşedinţii de consilii judeţene, primarii viceprimarii şi reprezentanţii PNL în structurile de putere locală".

Surse din PNL au declarat, pentru Mediafax, că printre cei şase şefi de filiale se află preşedinţii PNL Botoşani, Bistriţa şi Vaslui.

În plus, conform surselor citate, două-trei filiale s-au pronunţat în favoarea constituirii unui Guvern cu PDL, dar cu premierul liberal, altfel preferând rămânerea în opoziţie, iar PNL Galaţi a optat pentru rămânerea în opoziţie şi acordarea unui sprijin parlamentar guvernului.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban PNL lider PNL
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close