Antena 3 CNN Politică Orban: Tăriceanu ne-a zis că a fost sunat de Băsescu (VIDEO)

Orban: Tăriceanu ne-a zis că a fost sunat de Băsescu (VIDEO)

Orban: Tăriceanu ne-a zis că a fost sunat de Băsescu (VIDEO)
07 Dec 2009   •   21:56

Ludovic Orban susţine că Traian Băsescu i-a căutat la telefon pe unii liberali. Printre aceştia ar fi şi fostul premier Călin Popescu Tăriceanu. Declaraţia a fost făcută luni seară la finalul şedinţei Biroului Politic Central.

Prim-vicepreşedintele PNL susţine că fostul premier le-a spus celor prezenţi la şedinţă că a fost sunat de preşedinte. Ludovic Orban a refuzat, însă, să ofere mai multe detalii, precizând că nici el şi nici liderul PNL, Crin Antonescu, nu au fost sunaţi de Traian Băsescu.

"Mă bucur că pe mine nu m-a sunat preşedintele României, pentru că, în mod evident, în politică trebuie să fii consecvent", a spus Orban.

Prim-vicepreşedintele PNL a adăugat totodată că liberalii se opun "proiectului totalitar" al lui Băsescu de patru ani şi că acesta nu are nimic liberal şi comun cu valorile dreptei.

ORBAN: BĂSESCU L-A SUNAT PE TĂRICEANU


Ulterior, Orban şi-a reluat afirmaţiile în cadrul emisiunii Sinteza Zilei, unde a fost invitat alături de senatorul Dan Şova, Oana Dobre, Mugur Ciuvică şi Victor Ciutacu.

"Domnul Tăriceanu e colegul meu de partid, are tot dreptul să vorbească cu oricine din spectrul politic. Sigur că ceea ce mi se pare aici ciudat este faptul că, dacă vrei să porţi un dialog cu o formaţiune politică, gestul normal şi firesc este acela de a lua legătura cu cel care conduce acel partid", a declarat Orban la Sinteza Zilei.

ORBAN: FIRESC ERA SĂ VORBEASCĂ CU LIDERUL PNL






Tăriceanu: PNL are interesul să-şi menţină o poziţie importantă

După şedinţa de luni seară a Biroului Politic Central al PNL, Călin Popescu Tăriceanu a declarat că electoratul PNL trebuie să ia parte la luarea deciziilor şi nu să asiste "cum stânga populistă sau socialistă ia decizii". Fostul premier a anunţat că o decizie în acest sens s-ar putea lua miercuri, în cadrul Comitetului Executiv Naţional.

"PNL are interesul să-şi menţină o poziţie importantă pe scena politică. Electoratul liberal şi electoratul nostru de dreapta doreşte să fie parte la luarea deciziilor, nu să asiste cum stânga populistă sau socialistă ia decizii care îi afectează - şi cred că acest lucru trebuie spus cu curaj şi nu trebuie ocolit - şi trebuie să ţinem cont de aceste elemente când ne vom contura o decizie finală", a mai spus acesta.

Tăriceanu mai spune că ipoteza unor alegeri anticipate este "inacceptabilă", întrucât "perturbă stabilitatea politică".

"Subliniez faptul că suntem în al treielea an consecutiv când acem câte două runde de alegeri pe an, alegeri sau referendumuri. Acest lucru este inacceptabil pentru că perturbă necesitatea de stabilitate politică, care este elementul cheie pentru asigurarea unei evoluţii pozitive a ţării", a spus Tăriceanu.

Călin Popescu Tăriceanu a mai anunţat, la finalul şedinţei de luni, că PNL a convocat o reuniune a Comitetului Naţional Executiv "pentru a vedea poziţia oamenilor din teritoriu". Aceasta ar urma să aibă loc miercuri, iar în cadrul ei "se va contura o soluţie pentru ieşirea din criză", a mai afirmat Tăriceanu.

TĂRICEANU: IPOTEZA UNOR ALEGERI ANTICIPATE, INACCEPTABILĂ


Antena3.ro




×
Subiecte în articol: Ludovic Orban PNL
Parteneri
51% dintre românii care voiau să lucreze în armată au fost respinş
x close