Antena 3 CNN Politică Ordonanţa privind restructurarea Guvernului a fost respinsă în Senat

Ordonanţa privind restructurarea Guvernului a fost respinsă în Senat

Ordonanţa privind restructurarea Guvernului a fost respinsă în Senat
18 Sep 2007   •   07:24

Senatul a respins cele două ordonanţe prin care premierul a redus numărul de ministere şi alte posturi în primăvară, atunci când i-a scos de la guvernare pe democraţi. PSD, PRM, PD şi PLD au votat împotriva Ordonanţei iar PNL, UDMR şi PC au votat în favoarea restructurării Guvernului. Prin urmare, Guvernul Tăriceanu 2 ar putea intra în ilegalitate, susţin social-democraţii. Liberalii spuneau că o asemenea decizie nu ar putea duce la căderea Cabinetului Tăriceanu. Votul de blam a vizat actuala formulă a Guvernului şi obligă Executivul să revină la forma de organizare anterioară ultimei restructurări, adică cea alături de PD.

Ordonanţa a fost respinsă de senatori cu 12 voturi "pentru", 62 de voturi "împotrivă" şi două abţineri, în condiţiile în care Senatului este Cameră decizională.

Din punct de vedere legal, Guvernul are două variante: fie se supune hotărârii Senatului şi revine la forma pe care o avea înainte de restructurare, fie va emite o nouă Ordonanţă de Urgenţă prin care să reglmenteze actuala structură. Preşedintele comisiei juridice din Camera deputaţilor, conservatorul Sergiu Andon, a spune că sunt slabe şanse, din punct de vedere legal, ca guvernul Tăriceanu 2 să cadă.   br />
Antena 3

×
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close