Antena 3 CNN Politică Ovidiu Silaghi şi-a retras candidatura pentru funcţia de ministru. Chiţoiu: Avem mai multe variante

Ovidiu Silaghi şi-a retras candidatura pentru funcţia de ministru. Chiţoiu: Avem mai multe variante

Ovidiu Silaghi şi-a retras candidatura pentru funcţia de ministru. Chiţoiu: Avem mai multe variante
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    19 Aug 2013   •   18:24

Ovidiu Silaghi şi-a retras candidatura pentru funcţia de ministru al Transporturilor. Anunţul a fost făcut, luni, de premierul Victor Ponta şi confirmat de vicepremierul liberal Daniel Chiţioiu.

Ponta a spus că, până la expirarea mandatului interimar pe care îl asigură, PNL va face o altă propunere, care va fi prezentată preşedintelui Traian Băsescu.

"Am luat act, am vorbit cu domnul Silaghi. Şi-a retras candidatura. Până luni PNL să facă o altă propunere pe care să o înainteze", a spus Ponta, într-o conferinţă de presă.


În prezent, premierul Ponta este ministru interimar al Transporturilor, iar secretarul de stat Cristian Ghibu coordonează activitatea instituţiei.

Pe 23 iulie, preşedintele Traian Băsescu anunţase că va lua în 23 august o decizie privind numirea lui Ovidiu Silaghi la Ministerul Transporturilor. Potrivit preşedintelui, mandatul interimar la Transporturi expiră pe 25 august.

Şeful DNA a cerut, luni, procurorului general să sesizeze Camera Deputaţilor cu o cerere de începere a urmăririi penale împotriva deputatului Ovidiu Silaghi, pentru trafic de influenţă, faptă din perioada în care a fost ministru al Transporturilor şi prin care l-ar fi favorizat pe Nelu Iordache.

Potrivit procurorilor, există indicii şi date temeinice potrivit cărora, în cursul anului 2012, Ovidiu Silaghi, în calitate de ministru al Transporturilor, i-a pretins lui Nelu Iordache, administrator al SC Romstrade SRL, deschiderea, de către compania de transport aerian din grupul de firme controlate de omul de afaceri, a unor noi rute care să lege Aeroportul Satu Mare de alte destinaţii din Europa.

Silaghi i-ar fi promis în schimb lui Nelu Iordache derularea contractelor pe care SC Romstrade SRL le încheiase cu Compania Naţională de Autostrăzi pi Drumuri Naţionale din România SA, structură aflată sub autoritatea Ministerului Transporturilor, şi pentru ca plăţile intermediare să fie făcute într-un termen rezonabil.


×

Philip Morris susține inovația

Care sunt cele 9 priorități strategice ale României în 2023 | Soluții pentru o economie profitabilă

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close