Antena 3 CNN Politică Parlamentarii, informaţi de Boc că Sănătatea, MAI şi Finanţele au personal excedentar nejustificat

Parlamentarii, informaţi de Boc că Sănătatea, MAI şi Finanţele au personal excedentar nejustificat

Parlamentarii, informaţi de Boc că Sănătatea, MAI şi Finanţele au personal excedentar nejustificat
Sursa foto: Emil Boc
10 Mai 2010   •   16:58

La Sănătate, Finanţe şi Internele există prea mult personal nejustificat, le-ar fi comunicat luni, premierul Emil Boc parlamentarilor din majoritatea legislativă, susţine deputatul Nicolae Păun.
"S-a discutat despre faptul că în anumite ministere există prea mult personal nejustificat. S-a făcut vorbire de Ministerul Sănătăţii, pe de o parte, că ar trebui să fie reconfigurat, că ar fi bine ca acele unităţi spitaliceşti care corespund normelor să fie dotate în continuare, dar cele care nu corespund să fie închise şi personalul de acolo să fie mutat în spitalele care corespund", a relatat Nicolae Păun, citat de Mediafax, menţionând că aceste aspecte au fost ridicate de către premierul Emil Boc.
Potrivit lui Păun, Boc le-a vorbit parlamentarilor şi despre ministerele de Interne şi de Finanţe, care ar trebui să fie "mult mai bine reaşezate cu alte strategii".
Nicolae Păun a mai spus că la întâlnire s-a vorbit despre cheltuirea banului public, "de multe ori nejustificat", de autorităţiile locale, în special de către primari "cu tot felul de serbări câmpeneşti".
"S-a pus problema, la un moment dat, a numirilor pe anumite criterii politice, fapt care atrage de la sine în aparatul administrativ local sau central a unor persoane care nu sunt profesionişti, dar ocupă funcţii şi că va trebui o epurare", a adăugat Păun.
El a precizat că discuţia, în mare parte a fost ţinută de premier, în timp ce preşedintele Traian Băsescu a menţionat "anumite aspecte, că este solidar cu acest program" de reducere a cheltuielilor.
"Ni s-a cerut să fim solidari cu măsurile de austeritate care urmează să se ia", a spus Păun , arătând că nu au existat critici din partea parlamentrilor, ci "luări de poziţie în sens constructiv".
Antena3.ro

×
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close