Antena 3 CNN Politică Parlamentarii îşi fac imagine pe bani publici. Zgonea: "Nicăieri în Europa nu se decontează suma forfetară 100%"

Parlamentarii îşi fac imagine pe bani publici. Zgonea: "Nicăieri în Europa nu se decontează suma forfetară 100%"

Parlamentarii îşi fac imagine pe bani publici. Zgonea: "Nicăieri în Europa nu se decontează suma forfetară 100%"
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
de M.Z.    |    13 Iul 2013   •   21:30

Senatorii şi deputaţii îşi fac imagine pe banii noştri. Pe ultima sută de metri, aleşii şi-au modificat regulamentul aşa încât să-şi poată plăti din suma forfetară cheltuielile de publicitate.

Până acum aceşti bani erau doar pentru costurile birourilor din  teritoriu. În plus, parlamentarii sunt obligaţi să justifice doar jumătate din cei peste 10.000 de lei pe care-i primesc lunar. Aşa că, înainte să plece în vacanţă, aleşii au stat la coadă ca să-şi încaseze banii.

Pe ultima sută de metri, aleşii au modificat regulamentul. Mai nou, îşi pot plăti din suma forfetară şi clipuri publicitare, articole în presă, dar şi consultanţă juridică. Cu alte cuvinte, îşi fac imagine pe banii noştri.

"Cheltuielile de publicitate sunt în interesul meu, pentru că lumea s-a modernizat, nu mai vine nimeni în audienţe la tine. dacă îţi faci un site foarte bun, ai mai multe şanse să-ţi crească notorietatea", a spus preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea.

În plus, aleşii sunt obligaţi să deconteze doar jumătate din suma forfetară. Restul ar putea să ajungă în buzunarele lor. 

"Nicăieri în Europa nu se decontează suma forfetară sută la sută, pentru că nimeni nu-ţi dă factură pentru 3 lei sau pentru 5 lei sau pentru 9 lei", a explicat Zgonea.

Aleşii justifică cele mai multe dintre cheltuielile cu birourile parlamentare prin declaraţii pe propria răspundere şi mai puţine prin factură fiscală.



×
Subiecte în articol: bani publici valeriu zgonea
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close